Ålesundsskole vandalisert av russ

Politiet i Ålesund etterforsker nå et ekstremt utslag av russemoro. Dette er russens "terrordag", sier elevene.

Russerot egg
Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

I dag skal en ny skole stå for tur, forteller russen.

Haglet med egg

Over 30 russebiler og private biler sirklet rundt Borgund videregående skole i Ålesund. I lufta haglet det av egg, rømme og annet griseri. Både elever og lærere måtte søke dekning da russen fra andre skoler gikk til angrep.

Skummelt

- Dette var skummelt. Jeg såg bare masse egg som kom gjennom lufta, sier elev Tove Jakobsen. - Vår skole har tydeligvis kommet på flere skolers terrorliste, og derfor er de ute etter å ta oss, sier elev Cesilie Sund.

Se ødeleggelsene i videoen her:

Video nsps_upload_2009_5_12_20_1_40_562.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ny skole i dag

I følge elevene står en annen skole for tur i dag. De andre skolene står altså i fare for å bli tilgriset på samme måte som den nye Borgund videregående ble tirsdag ettermiddag. Fasaden på det nyåpede bygget var dekt av egg.

Halvveis i russefeiringen

Jente (15) tvunget inn i russebil

Sjokkert

Fungerende rektor er sjokkert over det han mener er å ta spøken alt for langt. - Dette er straffbart, sier rektor Arne Tangen. Det nytter ikke å bruke vanlig spylerslange, og vi er nødt til å leige inn et profesjonelt renholdsfirma.

Elever Borgund

Sjokkerte elever fra Borgund videregående skole.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Dyrt

Det kommer til å koste om lag 20.000 kroner å fjerne griseriet. - Dette blir en dyr affære. Men det bekymrer oss ikke, sier vaktmester Helge Myklebust. Vi har overvåkingskamera, så vi har bilnumrene på alle bilene. Regningen blir sendt videre til de fra russen som deltok i handlingen, sier han.

Russeformannen stakk hodet i do

- Kjempesuksess!

Flott åpning for russen!

Trygt hjemme etter landstreff