Hopp til innhold

Aksla-drapet: Siktede har byttet forsvarer

I februar, når rettssaken starter mot den 23 år gamle mannen som er siktet for Aksla-drapet, er det ikke Reidar Andresen som er siktedes forsvarer lenger.

Per Herman Thori-Aamot

Den nyoppnevnte forsvareren Per Herman Thori-Aamot har 1,5 års erfaring som advokat, men har mange års erfaring med drapssaker blant annet som politiadvokat. Her fra et tidligere møte i Nedre Romerike tingrett.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Sorenskriver Kirsti Høegh Bjørneset ved Sunnmøre tingrett bekrefter til NRK at 23-åringen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth (21) har byttet forsvarer.

Det gikk ikke mange timene fra siktede ble pågrepet, til advokat Reidar Andresen ble oppnevnt som forsvarer 4. september. Dette skal ha skjedd etter siktedes eget ønske.

Kirsti Høegh Bjørneset

Sorenskriver Kirsti Høegh Bjørneset sier fredag at rettssaken av all sannsynlighet starter tirsdag 11. februar.

Foto: Birthe Bringsvor / NRK

Nå er det klart at Andresen ikke lenger er 23-åringens forsvarer. Isteden er det advokat Per Herman Thori-Aamot som skal føre siktedes sak, når rettssaken starter i midten av februar.

– Det er siktede selv som ønsket meg som forsvarer, sier Aamot til NRK.

Han har ikke noe spesielt svar på hvorfor siktede ønsket akkurat ham, og sier han antar at 23-åringen har fått tips om ham via andre.

– Jobbet mye med drapssaker

Aamot driver advokatfirmaet Thori-Aamot i Oslo, og har praktisert som advokat i 1,5 år.

Tidligere har han vært politiadvokat i elleve år, samt ledet etterforskningsavdelingen i politiets spesialenhet for Øst-Norge.

– Jeg har jobbet mye med drapssaker i løpet av min tid i politiet, og har lang erfaring med dette, sier Aamot.

– Hva tenker du om å ta over en såpass alvorlig sak, som har så stor medieinteresse?

– Det har ikke jeg noen spesiell kommentar til. Jeg konstaterer bare at saken er spesiell, og trekker mye oppmerksomhet. Ellers er dette bare en vanlig del av det jeg jobber med.

Har møtt siktede

Den nyoppnevnte forsvareren sier han tok over saken for to-tre uker siden, og at han har vært i Ålesund og hatt møte med siktede.

Aamot vil ikke si noe om møtet med 23-åringen.

I forrige uke kunne NRK fortelle at det er satt av tid til rettssaken i midten av februar. I dag – fredag – sier sorenskriver Bjørneset at rettssalen er avsatt, fra tirsdag 11. februar, til og med mandag den 17.

Anja Weløy Aarseth funnsted

Her ved turstien på byfjellet Aksla i Ålesund ble 21 år gamle Anja Weløy Aarseth funnet drept lørdag 31. august i år.

Foto: NRK