NRK Meny
Normal

Håper fortsatt Viking vil berge bergingsbilen

Mandag kveld var aktører fra kommunen, næringsliv og forsikringsselskap samlet til aksjonsmøte for å prøve å få på plass en ordning for å forhindre at de står uten bergingsbil i Surnadal og Rindal.

Einum fra Meldal lensmannskontor

Mandag kjørte en trailer av veien på Rindalsskogen på riksvei 65. I en periode var veien stengt med lange køer på begge sider av ulykken.

Foto: John J. Stroholt

Fra onsdag forrige uke stod indre Nordmøre uten tungbilberger etter at avtalen mellom Viking Redningsteneste og Rognskog Bil i Rindal ble avsluttet. Ønsket til Viking er å sentralisere og dermed være stasjonerte i Orkanger.

Nå har If fått Viking til diskusjonsbordet, etter at bergingsselskapet sa tvert nei på henvendelse fra Tellesbø Karosseri så sent som i forrige uke, skriver Driva.

I forkant av aksjonsmøtet sa ordfører Mons Otnes (Ap) i Surnadal kommune ti NRK at sentralisering er en dårlig idè.

Håper Viking vil snu

Også leder i aksjonsgruppa, Reidar Brøske, var oppgitt.

Reidar Brøske

Reidar Brøske er prosjektleder i arbeidsgruppen som jobber for at det skal være bergingsbil i Rindal og Surnadal også i framtiden.

Foto: Privat

– Reisetiden fra Orkdalen kan bli opp til 2 timer til vår region. Hvis det skjer uhell flere steder samtidig kan det skje at Viking får en responstid på rundt 12 timer, fortalte Brøske til NRK i forkant av møtet.

Nå håper de på en løsning.

– Vi gjør det vi kan for å få Viking hit. Vi mener Viking kan gi det beste tilbudet, og den beste støtten til en bergingsbil stasjonert her, sier Steinar Aasbø i If.

Viking har uttalt at de er opptatt av at det blir økonomi i å plassere en tungbilberger i Surnadal.

Onsdag vil Bjarne Tellesbø, ordfører Mons Otnes (Ap), kommunalsjef Karin Halle, Bjørn Arne Østby og Reidar Brøske, i tillegg til If skadeforsikring, møtes hos ordføreren.

– Kommunen skal strekke seg langt for å være med, og vi håper næringslivet gjør det samme, sier Otnes.

Nødetatene jobber for tungbilberger

Kranbilsituasjon i Rindal, Surnadal

Lastebilsjåfører følger med på bilbergingssituasjonen i Rindalskogen.

Foto: John J. Stroholt

Alle nødetatene på Nordmøre og politietatene er også opptatt av å ha en tungbilberger i nærheten. Redningsetatene trenger bergingsbilen for å sikre egne mannskaper i redningsarbeidet samt få forulykkede ut av kjøretøyer. Skrekken er en skolebuss i klem under et vogntog.

– Vi må ha sikkerhet for egne liv for å få ut skadde og kunne berge andres liv, sier brannsjef Tor Arne Moen i Surnadal og Rindal til Driva.

Skulle ikke Viking være interessert i et tilbud fra Surnadal holder også Falck døra åpen. Bjarne Tellesbø som peker seg ut som den som skal ha bilbergeren stasjonert hos seg, holder begge muligheter åpne.

– Viking har sagt nei en gang, sier han.

Reidar Brøske, prosjektleder i arbeidsgruppen sier at de har en positiv holdning etter mandagens møte.

– Men vi er helt avhengig av støtte. Det står igjen mye arbeid for å få dette på plass, sier han.