Aksjonen avblåst - politiet har funnet sprengstoffet

Politiet har klarert at dynamitt ikke befinner seg i Hagelin-området og velger dermed å avblåse aksjonen i Kristiansund. Avsperringen på 250 meters radius er dermed opphevet, og Atlanterhavsvegen er åpnet for trafikk.

Bombehus kristiansund

Her ved huset i Hagelin-veien i Kristiansund har politiet sperret av huset der sprengstoffunnet er gjort.

Foto: Roar Halten / NRK

SISTE: Kl. 12.37 opplyser politiet på sin twitter-tjeneste at aksjonen i Kristiansund er avblåst. De 300 evakuerte personene kan dermed vende tilbake til boligene og arbeidsplassene sine.

Dermed har også Fv 64 ved Atlanterhavstunnelen på kommunegrensa mellom Kristiansund og Averøy åpnet igjen. Området ved Hagelin-veien som tidligere var avsperret med en radius på 250 meter, er også frigitt.

Kl. 11.45 opplyste operasjonsleder Jan Helge Kjøl ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt at politiet hadde funnet store deler av dynamitten som var på avveie i Kristiansund.

Nemlig huset der dynamitten befinner seg.

Sprengstoffalarm

I formiddag fikk NRK fikk melding om at Fv 64 i Møre og Romsdal er stengt i Atlanterhavstunnelen på kommunegrensa mellom Kristiansund og Averøy fordi politiet slo alarm om 75 kilo sprengstoff på avveier.

Tre personer mellom 20 og 30 år har blitt pågrepet, mistenkt for å ha stått bak en eksplosjon som skjedde i Hageli-området kl. 23.14 tirsdag kveld. Det var etter denne eksplosjonen at det ble oppdaget at 75 kilo med dynamitt hadde kommet på avveie.

Alle personene skal være kjenninger av politiet. Et området på 250 meters radius ble sperret av og evakuert onsdag formiddag.

Ifølge Tidens Krav er dynamitten stjålet fra Glærum Kalksteinsgruve i Surnadal. Tyveriet ble oppdaget og anmeldt tirsdag morgen.

300 innbyggere ble evakuert i Hageli-området, og skysset til Caroline kinosenter for å få tak over hodet. Elevene ved Atlanten ungdomsskole ble bedt om å holde seg innendørs.

Per Kristian Øyen

Her orienterer Kristiansund-ordfører Per Kristian Øyen de evakuerte innbyggerne om situasjonen onsdag formiddag.

Foto: Erik Hattrem / NRK
Sprengningsfare kristiansund

NRK får opplyst at sprengstoffet skal ha blitt funnet ved Balders vei i Kristiansund sentrum – nært åpningen av Atlanterhavstunnelen.

Foto: Google
Bombegruppe

Bombegruppa gikk kjapt i gang med gjennomsøk av hus etter spor av sprengstoffet som er på avveie i Kristiansund.

Foto: Eirik Haukenes / NRK