Åge Hareide, Geir Inge Fiskebekk
Foto: Scanpix/NRK

Åge Hareide

Oppsummert

Åge Fridtjof Hareide fra Hareid er en tidligere fotballspiller og fotballtrener som siden 10. desember 2015 er fotballtrener for Danmarks herrelandslag. Han har mangeårig bakgrunn fra norsk og internasjonal fotball, både som spiller og trener.

 • Hareids assistent snart på plass

  Åge Hareide vil om få dager presentere sin nye assistent i støtteapparatet rundt det danske landslaget i fotball. Vedkommende skal være hans høyre hånd fram mot sommerens EM-sluttspill. Jon Dahl Tomasson har vært Hareides assistent, men ble nylig ansatt som ny trener i Malmö.

  Åge Hareide med fotballmagasin frå 70-talet
  Foto: Harald Thingnes / NRK
 • – Han er barnslig og illojal

  Åge Hareide har ført Danmark til EM-sluttspill på hjemmebane, men refses i et debattprogram for «sutring» om fotballforbundets avgjørelse om å bytte ham ut. Hareides statistikk med landslaget er bedre enn alle forgjengernes, men likevel er langt fra alle fornøyd med ham. – Han er barnslig og illojal, sa Morten Crone Sejersbøl om Hareide i TV3 Sports debattprogram «Fodbold uden Filter», referert av og slått stort opp i Ekstra Bladet.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Hareide og Danmark til EM

  Irlands Matt Doherty utlignet til 1–1 med fem minutter igjen å spille, men det var ikke nok til å hindre at Åge Hareides Danmark tok seg til EM-sluttspillet. Uavgjort gjør at Danmark blir nummer to i gruppe D. Sveits hadde små problemer med å slå Gibraltar 6–1 på bortebane, og dermed har de fordelen av å være gruppevinner.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Vil legge press på Irland

  –Nå skal vi gi full gass mot Gibraltar. Vi vil toppe gruppen for å legge mest mulig press på Irland foran kampen mot dem. Det er viktig for oss å vinne gruppen når det gjelder seedingen i EM-sluttspillet, sa landslagssjef Åge Hareide. Danmark holder annenplass i gruppen bak Irland. Begge lag har 12 poeng, men danskene har en kamp mindre spilt.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Hareides seiersrekke fortsetter

  Åge Hareides seiersrekke som landslagssjef for Danmark fortsetter. I går vant danskene 1-0 over Sveits etter en scoring av lussuf Yurary Poulsen. Seieren gjør at Danmark nå leder gruppen med bedre målforskjell enn Irland, som er motstander i siste gruppespillkamp. Danmark har spilt 31 kamper uten tap i ordinær spilletid i kvalifiseringer.

  Åge Hareide
  Foto: Liselotte Sabroe / AP