Åge Hareide, Geir Inge Fiskebekk
Foto: Scanpix/NRK

Åge Hareide

Oppsummert

Åge Fridtjof Hareide fra Hareid er en tidligere fotballspiller og fotballtrener som siden 10. desember 2015 er fotballtrener for Danmarks herrelandslag. Han har mangeårig bakgrunn fra norsk og internasjonal fotball, både som spiller og trener.

 • Uavgjort for Hareide

  Åge Hareide og Danmark spelte i kveld 2–2 i ein treningskamp borte mot Kosovo. Christian Eriksen (straffe) og Pierre-Emile Højbjerg scora måla for Danmark. Åge Hareide sitt mannskap opnar EM-kvalifiseringa med bortekamp mot Sveits tysdag.

  Åge Hareide
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Kåret til Årets trener i Danmark

  Åge Hareide ble kåret til Årets trener i Danmark under Dansk Fodbold Award i Horsens i går kveld. Det var danske fotballtrener som stemte frem den danske landslagstreneren som Årets trener. Hareide ledet Danmark til 8.dels-finalen under fjorårets VM der laget tapte for Kroatia. Hareide vant prisen foran Jess Thorup. Også Ståle Solbakken var blant de nominerte. Dermed har han vunnet prisen som Årets trener både i Norge, Sverige og Danmark.

  VM fotball 2018, Kroatia - Danmark. 3-2 (straffespark)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • – En unik mulighet

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide vet hva som står på spill i 2019. Tar han laget til EM, blir det kamper på hjemmebane i neste års sluttspill. – Den helt klare målsetningen for 2019 er at vi skal til EM. Det tror jeg vi klarer, for vi har utviklet oss positivt de siste par årene, og vi er der jeg håpet at vi skulle være, sier sunnmøringen. – Vi står overfor en unik mulighet til å spille EM på hjemmebane. Den får vi kanskje aldri igjen, så vi skal gripe den.

  Åge Hareide
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Hareides lag vant gruppa

  Åge Hareides Danmark sikret gruppeseieren i nasjonsligaen i fotball med sterke 2-1 over Wales borte fredag. – Nå skal vi spille mot topp-10 i verden. Vi skal prøve oss mot enda bedre motstandere. Det kan gjøre oss enda bedre, sa Hareide til Kanal5.

  Åge Hareide
  Foto: DR
 • Hareide overgår sine forgjengere

  Åge Hareide fra Hareid kan vise til et poengsnitt per kamp på 1,90 som dansk landslagssjef. Dermed rager han over alle sine forgjengere. Tirsdag spilte Danmark privatlandskamp mot Østerrike og vant 2–0. Hareide gikk da til topps på den danske landslagstrenerstatistikken, hva poengsnitt angår, melder tipsbladet.dk.

  Åge Hareide
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix