Åge Hareide, Geir Inge Fiskebekk
Foto: Scanpix/NRK

Åge Hareide

Oppsummert

Åge Fridtjof Hareide fra Hareid er en tidligere fotballspiller og fotballtrener som siden 10. desember 2015 er fotballtrener for Danmarks herrelandslag. Han har mangeårig bakgrunn fra norsk og internasjonal fotball, både som spiller og trener.

 • Hareide og Danmark til EM

  Irlands Matt Doherty utlignet til 1–1 med fem minutter igjen å spille, men det var ikke nok til å hindre at Åge Hareides Danmark tok seg til EM-sluttspillet. Uavgjort gjør at Danmark blir nummer to i gruppe D. Sveits hadde små problemer med å slå Gibraltar 6–1 på bortebane, og dermed har de fordelen av å være gruppevinner.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Vil legge press på Irland

  –Nå skal vi gi full gass mot Gibraltar. Vi vil toppe gruppen for å legge mest mulig press på Irland foran kampen mot dem. Det er viktig for oss å vinne gruppen når det gjelder seedingen i EM-sluttspillet, sa landslagssjef Åge Hareide. Danmark holder annenplass i gruppen bak Irland. Begge lag har 12 poeng, men danskene har en kamp mindre spilt.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Hareides seiersrekke fortsetter

  Åge Hareides seiersrekke som landslagssjef for Danmark fortsetter. I går vant danskene 1-0 over Sveits etter en scoring av lussuf Yurary Poulsen. Seieren gjør at Danmark nå leder gruppen med bedre målforskjell enn Irland, som er motstander i siste gruppespillkamp. Danmark har spilt 31 kamper uten tap i ordinær spilletid i kvalifiseringer.

  Åge Hareide
  Foto: Liselotte Sabroe / AP
 • Kapteinen savner Hareide

  Danmark har tatt fire poeng på to kamper uten Åge Hareide på sidelinjen. Nordmannen har vært savnet, ifølge kaptein Simon Kjær. Søndag måtte Hareides mannskap nøye seg med 0-0 borte mot Georgia i EM-kvalifiseringen, mens det ble en oppskriftsmessig 6-0-seier over Gibraltar torsdag. Den norske landslagssjefen er sykmeldt som følge av en infeksjon i kneet. Kaptein Kjær er klar på at Hareides fravær ikke har vært helt uproblematisk.

  kjær og hareide
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix