NRK Meny
Åge Hareide, Geir Inge Fiskebekk
Foto: Scanpix/NRK

Åge Hareide

Oppsummert

Åge Fridtjof Hareide fra Hareid er en tidligere fotballspiller og fotballtrener som siden 10. desember 2015 er fotballtrener for Danmarks herrelandslag. Han har mangeårig bakgrunn fra norsk og internasjonal fotball, både som spiller og trener.

 • Klar for 8.-delsfinalen i VM

  Åge Hareide og det danske landslaget er klar for å møte Kroatia i 8.-delsfinalen i fotball-VM søndag. Hareide er klar på at det blir ein tøff kamp. Likevel trur han at dette er eit lag som passar godt til den danske spelestilen. – Dei spelar sikkert og defensivt, så vi får sørge for at vi gjer det same, og har litt meir å gi framover, seier Hareide.

  Åge Hareide i godt humør før VM-kampen
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Hareide opnar opp for Norge-retur

  Åge Hareide har dei siste åra hatt stor suksess som trenar for det danske herrelangslaget i fotball. No opnar han opp for å returnere til Norge. I 2008 gav Hareide seg som norsk landslagstrenar i fotball på grunn av dårlege resultat. Mellom anna spelte Norge spelte åtte kampar i 2008, utan å vinne ein einaste kamp. – Kvifor ikkje. Eg kan godt ta Norge etter 2020 om moglegheita byr seg, seier han til Dagbladet.

  Åge Hareide jubel
  Foto: Liselotte Sabroe/scanpix Danmark / NTB scanpix
 • Hareide biter i seg smertene

  Halvannen måned før VM går Åge Hareide fortsatt rundt og har et lite smertehelvete etter to ryggprolapser på kort tid. Lørdag 16. juni får Hareide sin VM-debut når han leder Danmark, men opptakten til sluttspillfesten i Russland kunne vært bedre. I vinter falt han under en skitur og pådro seg prolaps i ryggen. Så fikk han en ny en da han var på reise for å se an forholdene
  der danskene skal være under VM.

  Åge Hareide tilbake i Molde få dagar etter at Danmark kvalifiserte seg til VM
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • – Kunstgress burde vært forbudt

  Åge Hareide misliker at det blir stadig flere baner med kunstgress i norsk toppfotball. Nylig uttalte Rosenborg-stjernen Nicklas Bendtner seg negativt om kunstgressdominansen i Norge. Hareide er helt enig. – Kunstgress er ikke egnet som underlag på toppnivå. Det burde egentlig vært forbudt, sier Hareide til Dagbladet.

  – Man snakker om å hevde seg internasjonalt og så velger man å prioritere et underlag som ødelegger flere av forutsetningene for å lykkes, sier Hareide.

  Hareide
  Foto: DR DK / DR DK
 • Hareide med 13 strake

  Det danske fotballandslaget måtte nøye seg med 0-0 mot Chile tirsdag, men beholder sin status som ubeseiret siden oktober 2016. Privatlandskampen i Aalborg ble den 13. strake kampen der mannskapet til Åge Hareide kunne gå av banen uten å ha tapt. Det er solid statistikk. – Vi er bedre enn på samme tidspunkt i fjor, sier Hareide.

  Åge Hareide
  Foto: Thomas Ystrøm / NRK