Hopp til innhold

Advarer sterkt mot å splitte Nordmøre

Fire ordførere går til frontalangrep på de nordmørskommunene som har vedtatt å søke overflytting fra Møre og Romsdal til Trøndelag.

Ståle Refsti

Ordføreren i Sunndal, Ståle Refstie (Ap) er en av ordføreren som går til angrep på ønske om overflytting til Trøndelag.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Det gjør Ståle Refstie (Ap) i Sunndal, Ingrid Rangønes (Ap) i Averøy, Milly Bente Nørsett (Ap) i Tingvoll og Knut Sjømæling (Sp) i Gjemnes i et leserinnlegg som er sendt ut til media mandag ettermiddag

I leserinnlegget advarer de sterkt mot å splitte Møre og Romsdal. De fire ordførerne mener Nordmøre risikerer å bli tidenes utkant dersom de ender i Trøndelag.

Knallhard kritikk mot Kristiansund

I leserinnlegget retter ordføreren samtidig en knallhard kritikk mot Kristiansund som de mener svikter rollen som regionsenter.

"Vi frykter at Kristiansund som vårt regionsenter kjemper unødvendige og tildels tapte kamper, i stedet for å bruke tid, engasjement og nettverk på de aller viktigste sakene for regionen og byen."

"Å være et regionsenter kan ikke vedtas, det må skapes gjennom handlinger hver dag. Å bli et regionsenter må skapes både av krefter innenfra og utenfra. For våre kommuner er Kristiansund regionsenteret, men regionsenteret er i ferd med å vende oss ryggen. "

Frykter at Nordmøre vil revne

I leserinnlegget maner de fire ordførerne til å holde Nordmøre samlet og ber om at regiondebatten blir lagt død.

"Om nordlige Nordmørskommuner med Kristiansund i spissen søker overflytting til Trøndelag, vil Nordmøre revne. Dermed får vi ny fylkesgrense mellom Surnadal og Sunndal/Tingvoll, mellom Halsa og Tingvoll, mellom Kristiansund og Averøy/Gjemnes/Tingvoll – altså gjennom velfungerende bo- og arbeidsmarkeder, kun fordi noen Nordmørskommuner vil bli en utkant i et Stor-Trøndelag."