Advarer mot å utsette valget av sykehustomt

Brukerutvalget i Helse Møre og Romsdal frykter at det kan komme forslag på styremøtet onsdag om å utsette valget av sykehustomt.

Brukerutvalget i Helse Møre og Romsdal frykter at det kan komme forslag på styremøtet onsdag om å utsette valget av sykehustomt.
Andre er utålmodige og vil ha en avgjørelse.

Talerøret for brukerne av sykehustjenester i Møre og Romsdal advarer mot å utsette valget av sykehustomt.

Karsten Aak i brukerutvalget

Karsten Aak er nesten blind. men klarer å holde seg oppdatert på sykehussaken.

Foto: Brede Røsjø / NRK

– Det er veldig mange som støtter brukerutvalget i at saken bør avklares denne uken her, sier Karsten Aak, leder i brukerutvalget.

Han er nesten blind, men med fire prosent synsrest holder han seg oppdatert på sykehussaken.
Dagen før styremøtet der Helse Møre og Romsdal skal si hvor de mener sykehuset skal plasseres, er han urolig for at det kan komme forslag om utsettelse.

– Det er vi kjempebekymret for. Vi er redd for at en utsettelse i verste fall kan føre til flukt av fagkompetanse fra våre sykehus, sier han.

Vil ikke velge tomt

Onsdag 10. desember 2014 la Helse Møre og Romsdal fram styresaken om nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal uten innstilling. Strategi- og utviklingsdirektør Espen Remme har likevel sagt at tomten Astad i Gjemnes ikke kommer til å bli anbefalt som tomt fordi de to andre alternativene i Molde og Kristiansund er bedre.

Konstituert direktør Daniel Haga i Helse Midt-Norge leverte torsdag formiddag forrige uke sin innstilling om tomteplassering for sykehuset, og valgte da Hjelset i Molde som tomt.

Les også: Derfor vil Haga ha sykehus i Molde
Les også: – Kan ikke anbefale Astad som sykehustomt

Brukerutvalget vil ikke peke ut noen av alternativene. De argumenterer for fagmiljø og kvalitet i sykehustilbudet. Brukerutvalget deler ikke det synet at rekruttering av fagpersonell er et argument som favoriserer et sykehus nært Molde.

– De ulike tomtealternativene vil innfri kravet om rekruttering til det robuste fagmiljøet som det nye sykehuset skal ha, sier Aak.