Hopp til innhold

Sterkt press på begge lag før bunnoppgjør i Molde

Aalesunds FK står med null poeng etter fire kamper, Molde FK med ett. Onsdag møtes lagene for fylkesderby og bunnoppgjør.

AaFK/Molde supportere

FYLKESDERBY: Onsdag møtes de to naboklubbene til bunnoppgjør på Aker Stadion.

Foto: SCANPIX

– Vi er avhengig av å vinne fotballkamper. Det er det dette handler om. Nå må vi gå inn i kampuka med tro på at vi skal klare å snu det.

Det sier medieansvarlig i AaFK, Terje Erstad. Etter fire spilte kamper ligger laget nederst på tabellen med null poeng og null scoringer.

Onsdag blir første mulighet for å snu den negative trenden. Da reiser sunnmøringene over fjorden for å møte naboklubben.

– Det er et lokaloppgjør som lever sitt eget liv. Vi reiser opp til Molde med tro på at vi skal klare å ta de, sier Erstad.

Terje Erstad, medieansvarlig Aalesunds Fotballklubb

Terje Erstad, medieansvarlig i Aalesunds Fotballklubb, sier han håper Lars Arne Nilsen fortsetter som trener uavhengig av resultatet i onsdagens kamp.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

– Veldig kjedelig

Oppmerksomheten som har vært rundt klubben de siste dagene har ikke bidratt positivt før onsdagens kamp, ifølge Erstad.

Mandag meldte Sunnmørsposten at hovedtrener Lars Arne Nilsen var ferdig i klubben. Det viste seg å ikke stemme.

– Vi har hatt uheldige resultat så langt i sesongen, og da er det naturlig nok litt kaos rundt klubben, men når dette oppstår i tillegg er det selvfølgelig veldig kjedelig med tanke på forberedelsene til kampen, sier han.

Erstad forklarer at det aldri var planlagt at Nilsen skulle få sparken mandag, og at Sunnmørsposten sine erfaringer var feil.

Vil Lars Arne Nilsen fortsette som trener dersom dere taper mot Molde?

– Det er ikke gitt signaler om noe annet. Jeg håper virkelig han er det, svarer Erstad.

Aalesund-trener Lars Arne Nilsen på trening på Color Line Stadion.

Lars Arne Nilsen under treningen til AaFK tirsdag formiddag.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Trener Lars Arne Nilsen ønsker ikke å stille til intervju.

– Spillere og trener-apparat skal få konsentrere seg om det de skal konsentrere seg om, og det er å ta Molde, sier Erstad.

– En tung start

Heller ikke i Molde-leiren har seriestarten gått som de hadde sett for seg. Fjorårets seriemester ligger foreløpig nest nederst på tabellen med ett poeng.

– Ett poeng på fire kamper er litt mindre enn vi hadde sett for oss. Det er en tung start på sesongen, men samtidig evner vi å se litt bak resultatene, sier administrerende direktør i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland.

Administrerende direktør i Molde fotballklubb, Øystein Neerland, står på tribunen på Aker stadion. På kunstgresset bak han har spillergruppa trening.

Øystein Neerland presiserer at de bare har spilt fire av 30 kamper, og at de har stor tro på at det kommer til å snu snart.

Foto: Roar Strøm / NRK

For det er ikke mangel på målsjanser hos blåtrøyene. De ligger foreløpig på tredjeplass over lagene som har skapt flest store sjanser.

– Vi ser jo at vi dominerer i store deler av flere kamper. Vi jobber hardt, og har tro på det vi har jobber med. Vi er rimelig sikker på at vi får resultat fremover, sier Neerland.

Går for seier

Neerland forteller at han ser hvor de ligger på tabellen og at de tar situasjonen på alvor, men at de er sikre på at det kommer til å snu.

– Hvor lang tid kan det gå uten seier før man vurderer utskiftning hos dere?

– Hvis vi taper 30 kamper på rad, så tror jeg vi må vurdere det hvert fall, sier han og ler, og legger til:

– Selv om vi går på en liten smell i starten her, endrer ikke det på den langsiktige strategien vår. Vi må bare prøve å jobbe så hardt vi kan, og justere oss sånn at vi vinner den neste kampen, sier Neerland.

Les også Raste mot VAR - så ble Molde-krisen forverret: – Det er fotball, ikke MMA!

Herman Geelmuyden og Kristian Eriksen