Aalesunds Fotballklubb (AaFK)

Oppsummert

Aalesunds Fotballklubb ble stiftet i 1914, og er to ganger Norgesmestere. Laget har deltatt i kvalifiseringen til Europaligaen tre ganger. I 2023 spiller klubben i Eliteserien.

• AaFk-spelar fekk raud kort

AaFK-spelar Sander Kilen har fått eit raudt kort og må gå av banen i kampen mot Lyn. Han fekk først eit gult kort etter 14 spelte minutt og igjen eit nytt gult kort 35 minutt ut i kampen. Dette fekk han etter ei takling der han meina ned ein Lyn-spelar bakfrå. Dermed fekk han eit raudt kort. Berre nokre minutt seinare scora Lyn og stillinga er no 0–1 til bortelaget.

• Seier til AaFK

AaFK Fortuna kan juble etter å ha slått KIL/Hemne i dag, i sin første hjemmekamp for sesongen. Kampen endte 2–0 på Color Line Stadion.

Maria Herdel ble tomålsskårer, da hun puttet to allerede før klokken viste 30 minutter.

• Uavgjort for AaFK

Aalesunds FK presterte best til pause i sesongens første kamp i 1.divisjon. Likevel stod det mållaust til pause i kampen mot Stabæk.

I andre omgang sette Isaac Atanga ballen i mål for AaFK etter 72 spelte minutt og stillinga stod 1–0 i heimekampen mot Stabæk.

Men like før kampslutt, etter 89 minutt, sette Stabæk-spelar William Nicolai Wendt ballen i mål. Resultatet blei dermed 1–1. AaFK rykte ned til 1. divisjon etter førre sesong.