NRK Meny
Normal

– Guttene skaper magiske øyeblikk

Aalesund viste nok en gang best moral og ikke minst borteform da Viking ble slått 2–1. Det var Aalesund-trener Trond Fredriksen fornøyd med.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Aalesund.

Aalesund kunne juble over seieren på fotballens festdag.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Aalesund tapte 0–1 hjemme for Vålerenga fredag, og dagens kamp kunne heller ikke begynt dårligere med et tidlig mål imot. Målet kom etter en veldig god Viking-periode. I den samme perioden skapte hjemmelaget gode muligheter til å score flere mål.

Gjestene brukte litt tid på å finne ut av tingene, men fikk lønn for sin tålmodighet. Laget klarte å ta seg høyere og høyere opp på banen, og det ble etter hvert farlige.

Mos' sjette

Mostafa Abdelloue har vært god for de tangofargede denne sesongen og ofte scoret på Viking stadion. 16. mai 2017 skulle ikke bli annerledes. Mos scoret sitt sjette for sesongen da han satte en straffe i mål etter 28 minutter. Michael Ledger hadde lagt Edwin Gyasi i bakken inne i feltet, og dommer Ola Hobber Nilsen var ikke i tvil.

Aalesund har vært sterk etter hvilen så langt i Eliteserien og sluppet inn bare to av sine elleve mål i de siste 45 minuttene av kampene.

Framover hadde laget hele tiden Mos og Gyasi man aldri må slippe øyene fra. Fire minutter før slutt fikk sistnevnte ballen like utenfor 16-meteren. En skuddfinte og så banket han ballen i mål bak Iven Austbø.

Fornøyd trener

Eliteserien fotball 2017: Viking - Aalesund.

Trond Fredriksen var veldig fornøyd etter seieren.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Guttene står virkelig på og skaper magiske øyeblikk på fotballbanen, sa AaFK-trener Trond Fredriksen til Eurosport etter kampen og tenkte på Gyasis vinnermål.

Til NRK sier han at den trøblete uken de har hatt med skader og sykdom, og måten de fem eldste spillerne står frem på og får med de yngre, gjør han utrolig stolt.

– Det er en fantastisk laginnsats som gjør at vi drar hjem fra Stavanger med tre poeng. Det er et ekstra magisk øyeblikk for meg som trener å se at så mange står frem og vil vinne.

Går ikke veien for Viking

Like fornøyd var ikke Viking-treneren.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Aalesund.

Viking-trener Ian Burchnall tror det blir vanskelig fremover.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Jeg er utrolig skuffet. Dette var en kamp som kunne gått begge veier. Vi åpnet bra, men de scoret og endret kampen. I annen omgang fikk vi altfor mye strekk i laget på grunn av den kraftige vinden, sa Viking-treneren.

– Ingenting går vår vei for tiden, men vi gir aldri opp. Det er nå man virkelig ser hva som bor i laget. Det blir vanskelig framover, men jeg tror vi klarer oss, sa briten.

Med seieren tok Aalesund seg opp til 6.-plass med 14 poeng. Aalesund møter Sandefjord 21. mai, og Viking spiller neste kamp mot Stabæk dagen etter.