Aalesund slo Sogndal i kvalik-thriller

Aalesund slo Sogndal 3–1 i den andre kvalifiseringskampen til eliteserien i Ålesund torsdag kveld. Nå venter Stabæk der Lars Bohinen og sønnen Emil møtes til dyst.

Aalesund slo Sogndal

Aalesund kunne slippe jubelen løs etter å ha senket Sogndal på hjemmebane.

– Det føles veldig godt. Jeg er lykkelig, alle er lykkelig nå, sier kvelden store helt og tomålsscorer Pape Habib Gueye etter at seieren var klar.

Den første omgangen endte målløst. Aalesund hadde flere store sjanser, men også Sogndal var nære på scoring.

Men rett etter pausen tok kampen virkelig av. Tre minutter ut i andre omgang fikk Aalesund et straffespark som virket billig. Aron Fridjonsson satte ballen sikkert i mål bak Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Sogndal utliknet – men Aalesund slo tilbake

Aalesund mot Sogndal

Sogndal hadde flere store sjanser, men da var Aalesund som trakk det lengste strået.

Sogndal kom raskt tilbake. Joachim Soltvedt sendte ballen inn foran mål. Der var Ulrik Fredriksen på rett sted og rett tid og utliknet til 1–1. Da hadde det bare gått to minutter siden Aalesund scoret

Men Aalesund hadde mer på lager. Etter et angrep med gode kombinasjoner slo Erikson Lima ballen inn i feltet. Der sto Pape Habib Gueye, og han dundret ballen i mål på volley.

Utover i andre omgang bølget spillet frem og tilbake. Torbjørn Agdestein kunne ha økt ledelsen for Aalesund i det 86. minutt, men klarte ikke å omsette sjansen i scoring.

Satte spikeren i kista

Pape Habib Gueye avgjorde kampen med et perlemål på overtid

Men i sluttminuttene trykket Sogndal voldsomt og hadde flere store sjanser, men klarte ikke å utlikne.

Isteden satte Aalesund et endelig punktum. Pape Habib Gueye økte ledelsen til 3–1 etter å ha lobbet ballen over en utrusende Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Aalesund skal møte Stabæk i den siste kvalifiseringsrunden til eliteserien. Det beste laget etter to kamper får plass i eliteserien neste år.

Sogndal-treneren skuffet

Sogndal derimot må spille i 1. divisjon også neste år. Trener, Eirik Bakke, mener Aalesund tidvis var best, men at dommeren må ta sin del av skylden.

– Aalesund var best i første omgang, og så jevnet det seg ut. Men så får de en ekstremt billig straffe. Dette er andre året på rad vi blir bortdømt i kvaliken. Da blir det tøft, sier Bakke og avslutter med å gratulere Aalesund.

– Ekstremt tilfredsstillende

AaFk-trener Lars Bohinen måtte se kampen fra tribunen etter å ha blitt utvist mot Nest-Sotra i den forrige kvalifiseringskampen. Det ble en spennende opplevelse.

– Det var ekstremt tilfredsstillende. Vi snakket om det før kampen at vi måtte være opp mot vårt beste for å slå Sogndal.

Far møter sønn

1. divisjon fotball 2018, Aalesund - Viking.

Lars Bohinen møter sønnen Emil når Aalesund møter Stabæk i den avgjørende kvalikkampen.

Neste motstander for Aalesund er Stabæk. Der møter Lars Bohinen sin egen sønn Emil i den avgjørende kvalifiseringskampen til eliteserien neste år.

– Det er ganske spesielt. Jeg har jo sett for meg at dette kunne skje. Men nå er vi der liksom, og det er ganske merkelig må jeg innrømme, sier Emil Bohinen til NRK.