NRK Meny
Normal

Aalesund vant 3-0 over Haugesund

Aalesund fikk 3 svært viktige poeng da de slo Haugesund 3-0 hjemme på kunstgresset i Ålesund lørdag.

Aalesund Haugesund

Aalesunds Leke James (t.v.) header inn 1-0 i duell med Martin Bjørnbak i eliteseriekampen mellom Aalesund og Haugesund.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

AaFK-spiller Michael Barrantes benyttet sjansen til å rose lagkameratene etter kampen.

– I dag kjempet hele laget hardt. Vi trengte de tre poengene. Vi vil vinne kamper i serien og alle kjemper hardt. Disse tre poengene var svært viktige. Vi liker ikke å være i bunnen av tabellen, så denne seieren smakte godt, sa AaFK's Michael Barrantes til TV-kanalen CMore etter kampen.

Også trener Janne Jönsson var svært fornøyd etter kampen som endte med 3-0-seier.

– Vi er svært glade for seieren. Vi viste frem godt spill, og hadde også god kontroll mot slutten. Ungguttene gjorde en god kamp, og vi klarte å holde nullen, sa AaFK-trener Janne Jönsson til CMore.

Også ovenfor NRK var Jönsson veldig godt fornøyd med at de lokale ungguttene griper sjansen, og han trakk spesielt frem Henrik Bjørdal, som var en av banens beste spillere.

Kamp for å overleve

Men fortsatt er situasjonen slik for Aalesund at det vil bli en kamp om å overleve i årets eliteserie. Akkurat nå er de på trygg grunn på tabellen, men målscorer Fredrik Ulvestad sier til NRK etter kampen at det kommer til å bli tett fremover, og tøft å komme seg ut av nedrykksstriden. Også trener Jan Jönsson er klar på at dette blir en tøff høst, men han håper at lørdagens seier vil være med på å definere høstsesongen for laget.

Rødt kort?

AaFK hadde for øvrig marginene med seg i starten av kampen, for på stillingen 0-0 burde Demar Phillips vært utvist etter en voldsom takling. Dommer Omar Rafiq nøyde seg med det gule kortet, noe Rafiq etter kampen innrømmet at nok var en feil avgjørelse.

De tre poengene til Aalesund var ekstra viktige med tanke på at det nå venter to tøffe kamper for de oransje, først borte mot Molde, så hjemme mot Strømsgodset.

Les kampreferat her:

Laster innhold, vennligst vent..