NRK Meny
Normal

Aalesund - Rosenborg 1-3

Trønderne slo Aalesund 3-1 i superfinalen søndag. Den regjerende seriemesteren satser hardt for å forsvare gullet i 2010.

Aalesund - Rosenborg
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

I superfinalen mot cupmester AaFK tok Rosenborg kontroll fra start. Kris Stadsgaard banket inn 1-0 via en Aalesund-spiller fra cirka 20 meters hold.

Retur i mål

Fjorårets toppscorer Rade Prica økte til 2-0. Spissen plukket opp ballen etter en svak pasning fra Jonathan Parr. Den første avslutningen gikk i stolpen, men svensken satte returen i mål. Tidlig i annen omgang var det tid for ny RBK-jubel. Fredrik Winsnes kranglet ballen med seg ned til dødlinjen og la inn til innbytter Trond Olsen, som scoret fra kort hold. Olsen var kommet inn for Steffen Iversen, som måtte ut med skade i første omgang.

Håpet ble tent

Etter en snau time, fikk hjemmefansen et lite håp om å komme tilbake i kampen. Peter Orry Larsen dunket inn reduseringen bak Orlund, men svensken viste ikke helt patent keeperspill. Målet så ut til å tenne Aalesund. Like etter ropte AaFK på
straffe etter en takling fra Roar Strand på Khari Stephenson, men dommer Tommy Skjerven var ikke enig.

Hjemmelaget presset

Hjemmelaget fortsatte å presse på for en ny redusering, og Tor Hogne Aarøy stanget ballen i tverrliggeren fra kort hold. Men RBK holdt unna og tok tilbake kontrollen. Til slutt kunne trønderne feire årets første trofe.

10 mann

Aalesund måtte i en periode i annen omgang spille med ti mann etter at innbytter Stephenson fikk en skade og trener Kjetil Rekdal hadde benyttet seg av alle sine tre bytter. Men Stephenson kom tilbake på banen og fullførte kampen.