Haugesund utlignet til 2-2 på omstridt scoring

En omstridt scoring i sluttminuttene gav Haugesund utligning og ett poeng i kampen mot Aalesund. Dommerne måtte konferere om en offsidesituasjon, og valgte etter diskusjonen å godkjenne Haugesunds andre scoring.

Dermed ble det 2-2 og poengdeling i en kamp Aalesund lenge ledet 2-0 og så ut til å sikre seieren.

Dommeren blåste først av for offside. Men etter diskusjon med linjedommeren gjorde han om på avgjørelsen.

Haugesunds Geir Ludvig Fevang skjøt nede ved stolperoten. Men Haugesunds Andres Mar Johannesson sto nær mål, og i offsideposisjon. Men dommernes vurdering av hvilken innvirkning han hadde på spillet førte til at scoringen ble godkjent.

Aalesund hadde kontroll

Aalesund så lenge ut til å ha kontroll på kampen. Men i det siste kvarteret kjørte Haugesund enkraftig offensiv med en direkte spillestil. Etter 78 minutt, på stillingen 2-0 til Aalesund fikk Michael Haukås pasning inn i boksen, han fikk to muligheter og satte ballen hardt i mål fra 5–6 meter.

– Aalesund lå an til å få 3–0. Men de la seg bakpå da vi reduserte. Baklengsmålene preger psykologien i fotball. De hadde vært foran oss på tabellen med seier. Det var viktig å holde Aalesund bak oss, sa Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen til TV2.

Haugesund snudde kampen

Haugesund snudde kampen mot slutten av andre omgang. Og Haugesund-trener Jostein Grindhaug var ikke imponert over Aalesund.

– Aalesund kunne ha punktert kampen. Men vi la om til en mer direkte spillestil. Aalesund har nok spilt bedre kamper enn de gjorde i dag, sier trener Jostein Grindhaug.

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal var ikke blid da laget hans ble presset bakover på banen i sluttminuttene.

– Sluttet å gjøre det de skulle

Kjetil Rekdal var hoderystende overfor eget lag. Han var ikke fornøyd med måten laget håndterte Haugesunds sluttoffensiv på. Rekdal mente han hadde forberedt laget sitt godt på hvordan Haugesund ville komme mot slutten av kampen.

– Dette var ris til egen bak. Hele laget sluttet å gjøre det vi skulle. Læringsprosessen må gå inn, ellers kommer vi ikke videre. Vi hadde forberedt spillerne på hva som kunne komme. Vi kunne ha ledet 5–0 før Haugesund fikk en scoring. I stedet sitter vi igjen med et uavgjortresultat og ett poeng, sa Kjetil Rekdal til TV2.

Aalesund kontrollerte

Første omgang åpnet ved at Aalesund lå bak og kontrollerte, mens Haugesund spilte ball, og så ut til å være noe hvassere enn Aalesund. Aalesunds assistenttrener Kent Bergersen mener at Aalesund ikke spilte særlig godt de første minuttene.

– Vi var egentlig svake de første 25 minuttene. Men så fikk vi mer fart, og scoret to fine mål, sa Bergersen til TV2 i pausen.

Michael Barrantes scorte

Det var Michael Barrantes som scoret Aalesunds første mål. Leke James ble spilt igjennom på høyrekant inne i boksen, han la hardt inn og Barrantes satte ballen hardt i mål fra kort distanse.

Aalesund Haugesund

Haugesunds og Aalesunds trener var ikke enige i vurderingen av alle situasjonene i første omgang.

Selv om Aalesund ledet 2-0 ved pause, var de likevel ikke fornøyde med tingenes tilstand. De ønsket større kontroll i andre omgang.

– Det var mye tekniske feil og pasningsfeil. Vi må ha større presisjon i andre omgang, sa assistenttrener Kent Bergersen da lagene gikk til hvilen.

Vertene vartet opp med mye godt angrepsspill i første omgang, og kunne ha scoret både ett og to mål til. Men Aalesunds andre mål kom også i en rimelig god Haugesund-periode.

Enar Jäger slo et nydelig innlegg fra høyrekanten mot bakre stolpe. Der sto Leke James og kunne uforstyrret sette ballen i mål.

Haugesunds trener Jostein Grindhaug kunne se laget sitt spille mye ball, men uten å få uttelling. Slik kommenterte han innsatsen til laget sitt etter første omgang.

– Vi er dårlige til å ta dem ut i vår egen boks. Vi blir litt dallete. Vi må være mer direkte i spillet, sa Grindhaug.

Og i det siste kvarteret av kampen fikk trener Jostein Grindhaug det som han ville. Haugesund tok over kampen og presset Aalesund bakover på banen. Det ble poengdeling. Haugesund lå under 2-0 i store deler av kampen, men sikret seg poengdeling gjennom en heftig sluttspurt.