NRK Meny
Normal

AaFKs nye back: – Riise er mitt idol

Likhetene mellom AaFKs nysignering, Mikkel Kirkeskov, og John Arne Riise er mange. Da sistnevnte ikke ville ta turen hjem, fant klubben en fysisk og spillemessig kopi.

Mikkel Kirkeskov

DANSK DYNAMITT: Mikkel Kirkeskov har en lik hårfarge som John Arne Riise, men likhetene stopper ikke der.

Foto: Magnus Gamlem / NRK

John Arne Riise

LEGENDE: John Arne er blant fotballverdens mest kjente rødlugger. Derfor var han et naturlig idol for AaFKs nye venstreback.

Foto: PASCAL DESCHAMPS / REUTERS

Da en mulig avtale med John Arne Riise gikk i vasken, måtte Aalesunds Fotballklubb ut på jakt etter en annen løsning på venstreback.

Svaret fant de i danske Mikkel Kirkeskov, som ikke bare har posisjonen på banen til felles med den meriterte norske landslagsspilleren.

Begge har nemlig en gjenkjennelig, rød manke. En sammenligning Kirkeskov har fått høre lenge før han gikk til AaFK.

– Da jeg var mindre ble jeg kalt John Arne på grunn av hårfargen og posisjonen på banen. Han var mitt store idol da jeg var liten, forteller dansken.

– Jeg vet ikke om de var i tvil om det var John Arne Riise de kjøpte på grunn av håret, men det er selvfølgelig deilig å bli sammenlignet med han, smiler han.

Les også: Riise om India: – Det var ikkje noko liv for meg

Fredriksen: – De løper på samme måte også

Trond Fredriksen

NY BACK: Trond Fredriksen ser mange likheter mellom Riise og sin nye, danske venstreback.

Foto: Remi Sagen / NRK

AaFK-trener, Trond Fredriksen, har naturligvis hentet Kirkeskov på grunn av hans ferdigheter på banen, men var også rask med å bemerke de fysiske likhetene med legenden fra Ålesund.

– Det var det jeg sa første gang jeg så han, ler Fredriksen.

– Jeg ringte til Karl Oskar (Fjørtoft jou.anm.) og sa at de to løper på akkurat samme måte også. Det er mange gode likheter der. John Arne har jo vært en fantastisk spiller, og jeg håper at vi kan få Mikkel til å bli like god, sier treneren.

Selv om den danske venstrebacken kun har vært i klubben i litt over en uke, er Fredriksen allerede full av lovord om nysigneringen.

– Mikkel er en fin type å ha i gruppen, og han har en veldig fin forflytningsevne, er kjapp til beins, godt trent, og kommer til å bli en viktig bidragsyter for oss fremover, mener han.

Dansk dynamitt

John Arne Riise har gjennom karrieren blitt kjent for å være en spiller med krutt i støvelen, og Kirkeskov mener at han kan by på litt dansk dynamitt gjennom sesongen.

– Ja, det synes jeg selv, og jeg håper jeg kan få noen scoringer i år, sier han om det som føyer seg inn i rekken som nok en likhet med nordmannen.

Foreløpig synes han det er litt kaldt i snøkledde Ålesund, men den tidligere Aarhus og Odense-spilleren, er fornøyd med å være på plass i AaFK.

– Jeg har fått et godt inntrykk av klubben og alle har tatt meg godt imot. Det er jeg veldig fornøyd med og treningene har også vært bra. Det har vært hardt, men vi har alle behov for å komme i gang igjen. Rammene rundt klubben er bra og jeg gleder meg til å komme i gang med seriespillet, forteller han.