Hamed-Allah til tyrkisk klubb?

Konkret interesse fra flere klubber gjør nå at Aalesund står i fare for å miste sin toppscorer i nær fremtid. Særlig tyrkiske Eskisehirspor skal være villig til å bla opp.

Hamdallah

Hamed-Allah ble klubbens dyreste spiller da han kom i forkant av 2013-sesongen. Klubben som ønsker å kjøpe ham må nok legge mye penger på bordet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Abderrazak Hamed-Allah (22) dundret rett inn i tetsjiktet av toppscorerlisten i den norske eliteserien etter at han hamret inn 15 mål i sin første sesong hos tangotrøyene.

Marokkaneren ble kjøpt for rundt 7,5 millioner kroner før 2013-sesongen, og nå kan han ha gjort det så skarpt at tiden hans i den norske toppdivisjonen snart kan være over.

Ifølge Aalesunds nederlandske supporterklubb på Twitter skal den tyrkiske klubben Eskisehirspor stå klar til å punge ut 5 millioner euro for Aalesunds spiss.

Det har ikke lyktes NRK å få tak i adm.dir. Henrik Hoff, men til TV2 svarer AaFK-direktøren både «ja» og «nei» på spørsmålet om han er kjent med interessen fra Tyrkia.

– Ønsker ikke selge

Henrik Hoff
Foto: Ole Ottar Høgstavoll / NRK

Han forteller at det enn så lenge ikke har tikket inn noe bud på måljegeren, men klubben skal ha blitt varslet om at dette kan skje i svært nær fremtid.

– Vi har hørt rykter om at det kommer. Men jeg kan ikke forholde meg til dette før det eventuelt skjer. Det er så mange agenter og folk involvert, både her og i andre saker, at vi må vente på offisielle bud, sier Hoff til TV2.

Tidligere har Sunnmørsposten blant annet skrevet om solid interesse fra flere klubber, overfor AaFKs stjernetrio Hamed-Allah, Leke James og Fredrik Ulvestad.

I forrige uke skrev samme avis at klubben har avslått to bud på tangotrøyenes andre målsnik, Leke James.

– I utgangspunktet ønsker vi ikke å selge noen av de to spissene, men det kommer alltid an på pengene. Vi sitter uansett i en god situasjon med dem begge på lange kontrakter, sier Hoff.

Dyre spillere

Det eneste som er sikkert, er at klubbene som ønsker James og/eller Hamed-Allah må ut med solide summer for å lokke duoen vekk fra AaFK. Førstnevnte signerte nettopp ny kontrakt som strekker seg til 2016.

Marokkaneren ble på sin side den dyreste spilleren i klubbens historie, og har hele tre år igjen av sin kontrakt.