Har tapt 11 på rad: – Denne gangen smeller det

Historien tilsier en ny Molde-seier over AaFK. Statistikken er vond lesning for sunnmøringene. Ikke siden 2003 har de slått rivalen i nord i serien. I begge leire er de sikre på seier på søndag.

Eliteserien fotball 2016: Strømsgodset-Aalesund.

Trond Fredriksens AaFK håper å ta sin første seier mot Molde på veldig lang tid søndag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Glad solskjær

Ole Gunnar Solskjær håper å kunne komme smilende til trening på mandag.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Søndag er det duket for lokaloppgjør mellom Aalesunds Fotballklubb og Molde Fotballklubb i eliteserien.

Ingen av lagene har fått sesongen de håpte på og befinner seg på henholdsvis 14.- og 8. plass. Likevel har både AaFK og MFK fått en liten opptur i de seneste serierundene. Sunnmøringene har seiere mot Lillestrøm og Tromsø i de foregående kampene, mens Molde tok sin første seier siden 21. mai da de slo Bodø/Glimt 3–2 sist runde.

– Den følelsen vi har nå er litt annerledes enn tidligere og det tro jeg kan slå positivt ut. Vi har spilt mange gode kamper mot Molde uten å vinne, men denne gangen blir det en god kamp òg seier. Denne gangen smeller det, sier en optimistisk Peter Orry Larsen før søndagens kamp.

Trener Trond Fredriksen er enig med midtbanespilleren. Også han har merket en forandring i laget den siste tiden.

– Det har vært ekstremt viktig for oss. Spesielt med tanke på tabellsituasjonen, men også med tanke på spillergruppen. Vi har bygd på oss selvtillit og tro på at vi skal klare dette. Det er ikke vanskelig å se på spillerne. Det er et helt annet humør og en glede av å spille fotball igjen og det er det viktigste uansett hva man driver med, forteller Fredriksen.

– Ekstra lyst til å slå AaFK

Peter Orry Larsen

Peter Orry Larsen er klar på at det er på tide å slå Molde igjen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det er gått 13 år siden sist gang AaFK slo Molde i serien. Siden den gang har de møttes 20 ganger uten at sunnmøringene har klart å gjenta bedriften. De elleve siste oppgjørene har endt med Molde-seier.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har planer om legge til en ny seier i den rekken på søndag.

– Vi leter etter svakheter som vi skal utnytte, men vi har også sett styrker som vi må stoppe. Det er vi fullt klar over. Det viktigste for oss er at vi bygger videre på seieren mot Bodø/Glimt, og tar med oss den selvtilliten og godfølelsen, sier han.

For Moldes Fredrik Aursnes, som tidligere spilte for Hødd, føles det ekstra godt når det er AaFK som slås.

– Ja, jeg må innrømme at jeg har ekstra lyst til å vinne mot Ålesund. Det er klart at det er litt spesielt, sier sunnmøringen.