AaFK-treneren må på trenerkurs

AaFK står med ni kamper på rad uten seier. Nå reiser treneren bort midt under forberedelsene til en ny viktig seriekamp.

Eliteserien fotball 2017, Aalesund - Sogndal.

AaFK-trener Trond Fredriksen blir opptatt med trenerkurs i Zurich de kommende dagene.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det er UEFA sitt pro-lisens trenerkurs som gjør at Trond Fredriksen er på reisefot til Zurich. Fredriksen må fullføre dette kurset for å få de nødvendige papirene som gjør at han kan trene klubber på øverste nivå. AaFK-treneren sier at han gjerne skulle vært foruten denne turen akkurat nå, men at det ikke går.

– Både klubben og jeg er avhengig av at jeg fullfører dette kurset, og sånn er det bare, sier Fredriksen.

Sandefjord er motstander på bortebane kommende søndag. Forberedelsene til den kampen blir nå ledet av assistent-trener Anton Joore, men Fredriksen understreker at han vil følge opp laget tett.

– I 2017 er det meste mulig via internett og telefon, så her er det mange muligheter.

Vant uten Fredriksen

AaFK-treneren viser også til at det har gått veldig bra de andre gangene han har vært borte i forbindelse med kurset. I fjor ble Start slått 4-1, og tidligere denne sesongen ble Odd slått 5-1, noe som forøvrig er den siste seieren klubben har så langt i år.

Klubbdirektør Geir Steinar Vik sier at de gjerne skulle hatt Trond Fredriksen på treningsfeltet denne uka, men at de rett og slett ikke har noe valg. Fredriksen må på dette kurset, sier Vik.

PS: KBK-trener Christian Michelsen, og Sogndal-trener Eirik Bakke, er blant de andre eliteserietrenerne som deltar på kurset. Etter kampen i går sa Bakke at han følte med Trond Fredriksen, og at han kanskje fikk ta han med inn på et rom i løpet av de fire dagene de skal være sammen, og snakke litt med han. Sogndal-treneren kjenner seg godt igjen i situasjonen AaFK har havnet i, og sier det kun er knallhard jobbing det dreier seg om nå.

Geir Steinar Vik

Klubbdirektør Geir Steinar Vik sier klubben ikke har noe valg, når det gjelder reisen til Trond Fredriksen,

Foto: Terje Reite / NRK