NRK Meny
Normal

AaFK tørster etter å prestere, mens Haugesund har stigende formkurve

Vil Aalesund endelig ta en ny borteseier?

Jan Jönsson og Jostein Grindhaug

Aalesunds Jan Jönsson trenger en seier, mens Haugesunds Jostein grindhaug jakter revansj.

Foto: Truls Kleiven og Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Aalesund-trener Jan Jönsson er rimelig klar på at han ønsker å vinne kampen borte mot Haugesund i ettermiddag.

– Etter to kamper på rad der vi kanskje burde hatt 3 poeng i begge, er det nå på tide med en seier igjen. Vi tørster både etter prestasjoner og poeng, så vi er virkelig topp motiverte til denne kampen, sier Jönsson til aafk.no.

Trener for FK Haugesund vil revansjere seg

Aalesund har møtt Haugesund 7 ganger i eliteserien. Av disse oppgjørene har lagene vunnet 3 ganger hver.

Aalesund vant 3-0 i forrige oppgjør, men Haugesund har vunnet alle tre møtene i eliteserien på hjemmebane, med 7-3 i målforskjell. De har til sammen vunnet 5 av sine 7 hjemmekamper denne sesongen.

Aalesund på sin side har ikke vunnet på bortebane på sine 5 siste kamper, siden 2-0 mot Sarpsborg den 14.april. Nettopp på hjemmebane i dag har trener for Haugesund, Jostein Grindhaug, planer om å revansjere seg.

– Forrige kamp mot AaFK gjorde vi en dårlig fotballkamp, med dårlige prestasjoner, så jeg tror vi vil fremstå på en annen måte i dag, sier Grindhaug til fkh.no.

Haugesund stiller med høy selvtillit

Grindhaug har hatt to oppturer og har tenkt å ta med en tredje.

– Vi skaffet oss avansement i cupen, og vi slo serielederen forrige uke, så det gir oss trygghet og selvtillit foran denne kampen, sier han.

Men selv om Haugesund viser stigende formkurve har de også gått av banen uten scoring i 5 av sine 9 siste kamper i eliteserien. I dag skal de møte Aalesund som sammen med serieleder Strømsgodset har skåret flest mål på sine 15 første kamper og som ligger hakket over Haugesund på tabellen.

Ønsker å ta ferie med seier

Trener i Ålesund får skryt av både klubbledelse og spillere for måten han har ledet laget på så langt i sesongen, og er lysten på å ta ferie med en siste seier i bagasjen. Etter kampen mot Haugesund får spillerne ferie noen dager før de starter oppkjøringen til neste hjemmekamp 27. juli.

- Det er alltid godt å ta ferie med en seier i siste kamp, så det går vi for, sier Jönsson.

Statistikken er hentet fra Infostradasports.com.