NRK Meny
Normal

AaFK-Molde 18.00: Disse spiller ikke i kveld

Landslagspausen og skader hindrer fylkets to topplag i å stille med beste mannskap når rivalene møtes til generalprøve mandag kveld.

Molde

Verken Fredrik Gulbrandsen (t.h.) eller AaFK-målvakt Sten Grytebust blir å se på banen i kveldens kamp.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Nå er det kun ei uke igjen til eliteserien 2015 sparkes i gang, og mandag kveld er det duket for en klassiker på Color Line Stadion når AaFK tar imot fylkesrival Molde til kamp.

– Dette er siste mulighet for spillerne til å vise hvem som fortjener plass i førsteelleveren til seriestarten mot Rosenborg, sier AaFKs assistenttrener Trond Fredriksen.

Trond Fredriksen - AaFK

– Dette er siste mulighet for spillerne til å vise hvem som fortjener plass i førsteelleveren til seriestarten mot Rosenborg, sier AaFKs assistenttrener Trond Fredriksen om kampen mot Molde.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Han og hovedtrener Harald Aabrekk råder over en gjeng som er veldig giret på å komme i gang med serien, men når tangotrøyene stiller til start i kveld vil det være med et litt redusert mannskap.

Disse er ute

Ifølge Fredriksen er Sakkari Mattilla og Akeem Latifu ikke klare til dyst, ettersom de nettopp spilte landskamper mot henholdsvis Nord-Irland og Sør-Afrika.

Sten Grytebust kom hjem fra landslagsoppdrag sent søndag kveld, og er også ute mot Molde.

Henrik Bjørdal – som har imponert så langt i sesongoppkjøringen – spiller heller ikke ettersom han er med G19-laget mot Serbia.

(Saken fortsetter under bildet)

Molde - Aalesund

Leke James spiller av all sannynlighet mot Molde i mandagens generalprøve.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Leke er tilbake

– I tillegg var Grytten litt uheldig på trening i forrige uke, så han spiller heller ikke. Ellers er vi fulltallige, sier Fredriksen.

En gladnyhet er at Leke James er klar til dyst. Publikum har ikke fått sett mye til ham i løpet av oppkjøringens åtte første treningskamper, grunnet skulderskade.

– Men i dag er han klar til kamp. Skulderskaden har holdt ham borte fra selve fotballspillingen, men ellers har han fått trene godt fysisk. Han er klar til seriestart, sier Fredriksen.

Fem ute mot AaFK

Tor Ole Skullerud og Martin Linnes

Tor Ole Skullerud utelukker at Martin Linnes og de andre fire landslagsspillerne spiller i treningskampen mot AaFK.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

I Molde-leiren har fem spillere vært i Spania på landslagssamling. Hovedtrener Tor Ole Skullerud bekrefter til NRK at ingen av disse spiller mot AaFK.

Det betyr at verken Ørjan Håskjold Nyland, Martin Linnes, Vegard Forren, Ruben Gabrielsen eller Harmeet Singh er i førsteelleveren på Color Line Stadion. Fredrik Gulbrandsen er fra før langtidsskadd.

Ellers sier Skullerud at de gleder seg stort til generalprøven.

– Det er alltid gøy å spille kamp mot Aalesund. Det pleier å være en fin ramme rundt disse kampene, og jeg håper det kommer en del folk slik at man kan få en skikkelig følelse av at det snart er alvor.