AaFK mistet grepet i førsteomgangen

Heller ikke denne gangen klarte Aalesund å bryte forbannelsen. Mandag tapte laget sin tiende kamp på rad mot Vålerenga på Ullevaal stadion.

Fredrik Carlsen

Aalesunds Fredrik Carlsen er tydelig misfornøyd under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Aalesund på Ullevaal Stadion mandag.

I et strålende solskinn på Ullevaal stadion var det hjemmelaget som dominerte kampen som til slutt endte 3–0.

God start

Den første sjansen gikk til Ålesund etter fem minutter da Leke James får ballen inn i boksen fra kloss hold, men en glimrende redning fra keeper Michael Langer avverger målet. De første halvdelen av første omgang ser AaFK-trener Jan Jönsson ut til å være tilfreds med spillerne sine.

Glipper for AaFK

Men 18 minutter inn i kampen glipper det i forsvaret til Aalesund, og Vidar Örn Kjartansson sikrer 1–0 til Vålerenga. Et kvarter senere sikrer den islandske spissen ytterligere ett mål da han header inn en nydelig pasning fra kaptein Christian Grindheim.

Vel vitende om sin dårlige statistikk mot Vålerenga på Ullevaal, går piffen ut av AaFK-spillerne da 2–0 er ett faktum litt over halvveis i første omgang. 40 minutter ute i kampen header Kjartansson inn til Daniel Fredheim Holm som smeller inn sesongens første scoring fra kloss hold. Aalesund ypper seg helt på tampen av omgangen, men målforsøket til Mattila blir en lett match for VIF-keeperen. 3–0 ved pause.

Sløser bort sjanser

AaFK-trener Jönsson åpner andreomgangen med to bytter. Tor Hogne Aarøy byttes inn for Peter Orry Larsen og Daniel Arnefjord tar over for Jonatan Tollås Nation. Sistnevnte er nær ved en redusering da han header inn ett hjørnespark fra Fredrik Carlsen, men den gang ei.

Aarøy står for AaFKs andre sjanse i kampen etter 73 minutter, men header utenfor målet. Rett utenfor blir det også for Leke James da han skyter skrått på mål åtte minutter før kampslutt.

Tangotrøyene klarer nesten å etablere et press mot hjemmelaget, men ikke nok til at VIF-spillerne mister grepet. Kampen ender dermed 3–0 til hjemmelaget.

Vålerenga ligger med det på 3. plass, mens Aalesund nå ligger på 13. plass med samme poengsum som Brann på Play-off.