AaFK har penger, men kjøper ikke spillere

AaFK har rike sponsorer, men eliteserieklubben har ikke brukt de økonomiske musklene på nye spillere for å hindre nedrykk. Klubben har blant annet tilgang til nesten åtte millioner kroner fra investeringsselskapet Tango 2012.

Bjarne Haagensen

Styreleder i Tango 2012, Bjarne Haagensen, sitter på pengene, men AaFK bruker dem ikke til spillerkjøp for å hindre nedrykk.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Mandag kveld er det bortekamp. AaFK møter Lillestrøm og skal kjempe for å unngå å rykke ned. Seier eller tap i kveldens kamp kan avgjøre om AaFK spiller i eliteserien neste år.

En av klubbens viktigste økonomiske støttespillere er klippfiskmillionæren Bjarne Haagensen. Haagensen mener at AaFK nå mangler de store fotballprofilene som laget trenger for å holde seg helt på toppen i norsk fotball.

Han er styreleder for investeringsselskapet Tango 2012. Tango har nesten åtte millioner kroner som kan brukes til spillerkjøp.

Tilgjengelig hele døgnet

– Vi har sagt at vi er tilgjengelige når som helst på døgnet. Pengene er på plass. Jeg mener helt klart at klubben burde investert i noen nye profiler. Det har jeg sagt til dem, men foreløpig har ingenting skjedd, sier Haagensen til NRK Møre og Romsdal. Han understreker samtidig at dette er avgjørelser som det er opp til AaFK-styret å ta.

Styreleder i AaFK, Jan Petter Hagen, sier at forholdet til Tango alltid har vært godt og at disse støttespillerne er veldig viktige for klubben. Hagen mener at AaFK har gjort det klubben kan for å sikre seg spillere før overgangsvinduet stengte.

En spiller skal ikke bare kjøpes, han skal også lønnes

Jan Petter Hagen, styreleder AaFK

Han legger også vekt på at en spiller ikke bare skal kjøpes, men at han også skal lønnes.

Nå er det ikke tid for intern krig

Spørsmålet mange nå stiller seg er om klubbledelsen har gjort jobben sin hvis AaFK ikke bruker pengene de har for å kjøpe spillere som kunne hindret nedrykk.

Bjarne Haagensen mener alle nå må vurdere om de har gjort nok for å hindre at klubben må forlate eliteserien.

– Sannsynligvis har de ikke det, men det oppgjøret får vi eventuelt ta seinere, sier Haagensen. Han legger vekt på at han vil støtte AaFK også hvis det blir førstedivisjonsspill neste år. Han mener Ålesunderne må være patrioter uansett hva som skjer.

På direkte nedrykksplass

AaFK ligger nå på direkte nedrykksplass. I kveld er det bortekamp mot Lillestrøm, og så kommer de tre siste kampene der Rosenborg er en av motstanderne. Blir det tap i kveld er sjansen for videre eliteseriespill veldig liten.

En annen av de kjente næringslivslederne i Ålesund som står bak Tango 2012 er Per Waagan. Han synes det som nå skjer er veldig trist.

– Taper vi i dag så havner vi sannsynligvis i første divisjon. Det skulle sikkert ha vært tatt grep for en stund siden. Det er mulig at det hadde vært en fordel å kjøpe nye spillere. Vi har håpet at dette skulle snu, men nå er det sikkert AaFK eller Sogndal som ryker ut, sier Waagan.