AaFK fikk bank i Oslo

Aalesund tapte 3-0 mot Lyn på Ullevål og kan i beste fall sikre seg kvalikplassen i eliteserien.

AaFKs trener Kjetil Rekdal under eliteseriekampen i fotball mellom HamKam og Aalesund FK på Briskeby

Oslo (NTB): Aalesund kunne ha sikret seg kvalikplassen i eliteserien, men sunnmøringene snublet kraftig og tapte 0-3 mot Lyn på Ullevaal.

Det betyr at Aalesund må gjennom en nervepirrende siste kamp hjemme mot Lillestrøm for å sikre seg kvalifiseringsplassen foran HamKam som tapte 0-3 i Stavanger.

Etter Lillestrøms seier mot Rosenborg, er alt håp om ny kontrakt uten kvalikkamper ute for Ålesund.

Likevel styrer AaFK mye av sin egen skjebne foran det som kommer til å bli en høydramatisk eliteserieavslutning. Aalesund ligger fortsatt ett lite poeng foran HamKam.

Nitrist

Men skal de overleve i eliteserien, må de reise seg flere hakk fra det de presterte mot Lyn. Et nitrist Aalesund-lag skapte nesten ingenting mot et Lyn-lag som har slitt med formen i de siste kampene. I dag hadde vi tapt selv for Hødd, sa en skuffet Kjetil Rekdal.

Kampens første mulighet var det Lyn og Paul Obiefule som fikk etter åtte minutters spill. Nigerianeren prøvde seg fra 20 meters hold, men det gode skuddforsøket gikk like til side for Nenad Novakovic i Aalesund-målet.

Ti minutter senere var Lyn nok en gang nær ved å ta føringen i oppgjøret da Lucas Pratto dro seg nydelig fri på Lyns venstreside og la ballen hardt inn i boksen til Theodor Elmar Bjarnason som bare kunne bredside ballen i mål. Men avslutningen til islendingen var svak, og Aalesund fikk klarert.

Soko-show

Etter 33 minutter fikk endelig Lyn belønning for presset i åpningshalvtimen. Tomasz Sokolowski dro seg nydelig fri fra to Aalesund-spillere og fra 16 meter plasserte han skuddet lekkert nede i Novakovics venstre hjørne.

Anført av en strålende Tomasz Sokolowski fortsatte Lyn å styre oppgjøret i annen omgang. Aalesund virket ukonsentrerte bakover og tomme for ideer og kreativitet i angrepsspillet.

Ullevaal-punktum

I stedet var det Lyn som var farligst, og etter 62 minutter var det nok en gang hjemmelaget som kunne juble for scoring. Paul Obiefule serverte en lekker pasning til Espen Hoff, og selv med to Aalesund-forsvarere på heng, klarte venstrevingen å lure seg fri og sette ballen iskaldt i mål bak Novakovic. Scoringen markerte et lite Ullevaal-punktum for en fin Lyn-karriere for Espen Hoff som neste år skal spille for seriemester Stabæk.

Gavepakker

Aalesund-forsvaret fortsatte å forære Lyn flere gratismuligheter, og ni minutter før full tid fikk Lyn straffespark. Straffen ble satt iskaldt i mål av innbytter Diego Guastavino.

For Lyn var 3-0-seieren mot Aalesund en opptur etter fire strake tap. Med tre poeng søndag ligger Lyn trygt plassert midt påtabellen med 36 poeng. (©NTB)