Forbereder seg på hektisk overgangssommer

I sommermånedene er det ryktebonanza i fotballens overgangsverden. I AaFK kan blant annet Lars Veldwijk være på vei bort. Sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland, sier de skal være forberedt på alt.

Bjørn Erik Melland

SPORTSLIG LEDER: Bjørn Erik Melland er sportslig leder i AaFK. Han sier at klubben er forberedt på at de kan miste spillere, og at klubben er avhengig av å selge inn i mellom.

Foto: Magnus Gamlem / NRK

Lars Veldwijk

SPISS 1: Lars Veldwijk er ettertraktet og kan forsvinne når lånekontrakten går ut 31. juli.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Nok en gang har AaFK et slagkraftig offensivt arsenal, enhver eliteseriemotstander vil frykte.

Forrige serierunde viste Lars Veldwijk hvorfor han tidligere har fått sjansen i nederlandsk og engelsk toppfotball, Mustafa «Mos» Abdellaoue har scoret nest flest mål i Eliteserien, mens Edwin Gyasi runde etter runde plager ligaens venstrebacker.

Tidligere var navn som Michael Barrantes, Abderrazak Hamdallah og Leke James lagets offensive ledestjerner, men på kort tid har disse blitt byttet ut. Nå kan det hende at AaFK må gjøre det samme igjen.

– Vi frykter ingenting, det er en del av gamet. Spillere kommer og spillere går, og vi må sørge for å uansett være forberedt i disse sakene, sier sportslige leder i AaFK, Bjørn Erik Melland.

– I dialog med «Mos»

Mustafa "Mos" Abdellaoue

SPISS 2:AaFK er i dialog med Mustafa "Mos" Abdellaoue, men spissen kan snart snakke fritt med andre klubber også.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tirsdag kom meldingen om at langt større klubber er interessert i Lars Veldwijk. Den nederlandske sørafrikaneren er kun på lån fra belgiske Kortrijk, og kan snart være tapt for sunnmørsklubben. Sammen med «Mos» utgjør han en komplementær og effektiv spissduo, men også målmaskinen fra Oslo kan være på vei vekk.

Kontrakten hans går ut ved nyttår, og spissen står snart fritt til å gå i samtaler med andre klubber.

– Vi er i dialog med «Mos», uten at jeg vil gå i konkret detalj om hva vi snakker om, sier Melland.

– Et godt signal til spillere

Sistemann av AaFKs farligste spillere, er Edwin Gyasi. Allerede før sesongen gjorde driblevingen det klart at han ville vekk, men kravet om en overgang ser ut til å ha stilnet siden den gang. Gyasi er i storform for tiden, men foreløpig blir han i klubben.

– Jeg håper i bunn og grunn at alle spillerne våre vil videre, men vi har ikke fått noen konkrete henvendelser rundt Edwin, forteller Melland.

Gjennom årene har en rekke spillere kommet til AaFK, utviklet seg, og blitt solgt videre til utenlandske klubber. Anders Lindegaard ble solgt til Manchester United, Jonathan Parr til Crystal Palace, Fredrik Ulvestad til Burnley, og Michael Barrantes og Abderrazak Hamdallah til pengesterke kinesere. Listen er lang, og akkurat det er en fordel for AaFK, mener Melland.

– Absolutt. Vi ønsker å hente spillere med de riktige motivene – spillere som vil opp og frem. Historikken viser at vi har solgt og videreforedlet spillere, som har gått til større klubber. Det er et godt signal å kunne gi spillerne vi ønsker hit, for AaFK er avhengig av å selge spillere inn imellom, sier han.