NRK Meny

- Aafk er fryktelig dårlige ... på innkast

Aafk leder serien, men er dårligst på innkast. Ballen kastes alltid til motstanderen. Men nå skal Kjetil Rekdal ta affære.

Video - AaFK dårligst på innkast

Her kan Aalesund juble etter nok et mål i protokollen. Men tenk da hvor irriterende det er at Aalesund er så fryktelig dårlige på innkast....

Artikkelen er flere år gammel.

Kjetil Rekdal er virkelig i godlune på stadion i Ålesund i dag. Skrattende, med godsmilet om munnen har han nå virkelig funnet noe nytt å «kritisere» suksess-laget sitt for. Rekdal kan nemlig avsløre at Aalesund er dårlige, ja fryktelig dårlige på innkast. I treningene fremover kommer innkast til å stå på kjøreplanen.

Ketil Rekdal

Kjetil Rekdal tar frem god-smilet når han nå kritiserer Aalesund. - Vi er dårlige, fryktelig dårlige på innkast, sier Rekdal.

Foto: Frode Berg / NRK

- Når vi får innkast så kaster vi ballen til motstanderen. Vi mister ballen med en gang. Vi har en ballbesittelse på en prosent i forbindelse med innkast til oss. Det er fryktelig, sier Kjetil Rekdal, riktignok med et smil om munnen.

Aalesund fremdeles på topp

Aalesund fremdeles på topp

Leder serien - taper innkastene

Kjetil Rekdal rister på hodet over den dårlige innkaststatistikken. Og det er jo et paradoks at laget leder serien men er skrekkelig dårlige på innkast.

- Vi leder serien. Men vi er det dårligste laget i eliteserien på innkast. Nå er vi nødt til å trene på dette, tror jeg. Å kaste ball riktig er en ting. Men løpene rundt, hvor spilleren kaster og hvem spilleren kaster til og hva som skjer etterpå, ja dette er kombinasjoner som står til stryk hos oss, sier Kjetil Rekdal, fremdeles med et smil om munnen.

- Vil på landslaget

Aalesund topper tabellen

Tar tak

Det er altså ikke bare på lilleputt-treningene det kommer til å bli trent på kast de nermeste dagene. Kanskje kommer vi til å høre Rekdals stemme gjalle på kunstgressstadionet i Ålesund om «begge bena på bakken, innenfor streken, ballen over og bak hodet», og så videre.

- Det er godt vi har noe å ta tak i, humrer Kjetil Rekdal. Men jeg vil ikke si navnet på spilleren som er aller dårligst til å ta innkast. Han kommer til å bli så veldig fornærmet. Jeg har en kandidat til tittelen «dårligste innkaster», skratter Rekdal.

- Men vi skal bli bedre. Det er ikke mulig å bli dårligere. Nei, dette er helt fryktelig, sier den suksessrike Aalesund-treneren.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.