NRK Meny
Normal

Aabrekk leder Aalesund for første gang i kamp

Han vil ikke tippe resultatet når Aalesund fredag møter Florø til treningskamp. – Det er ikke Snåsamannen du har ringt til, humrer han.

Harald Aabrekk

Harald Aabrekk er spent foran første treningskamp.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

I dag spiller Aalesund sin første treningskamp under Harald Aabrekks ledelse hjemme mot Florø.

– Det skal bli veldig godt å komme i gang. Når vi nå begynner med treningskamper og kamper så får vi litt bedre referanser på hva vi jobber med, sier Aafk-treneren.

– Har utfordringer i sammensetningen av laget

1. desember 2014 ble Harald Aabrekk presentert som ny Aalesund-trener. Siden da har Aalesund fokusert på lagspill og er veldig spent foran første kamp.

– Vi vet at vi har individuelle kvaliteter i laget, men vi har jobbet mye med å sette det sammen slik at vi ser ut som et lag, sier han.

Treneren innrømmer at de har en utfordring med sammensetningen av laget. Vi har veldig mange gode sentrale midtbanespillere, indreløpere og balanserende spillere som skaper kreativitet – og så vi får se hvordan vi håndterer det. Det blir en smal midtbane i dag, sier han.

Aalesund har lenge jaktet på nye spillere til stallen, spesielt kantspillere, men foreløpig er ingen nye spillere på plass.

– Vi er i kontakt, men det er ingenting som er klart enda, sier han.

Vil ikke tippe noe resultat

Aabrekk er kommet godt inn i trenerteamet i sin nye klubb.

– Det har vært utrolig kjekt å jobbe med de andre i teamet. Vi har veldig dyktige folk. Jeg er imponert over nivået både på trenere og hele støtteapparatet. Så det er en god arbeidsplass.

– Det vil kanskje være pinlig å tape i kveld mot Florø som spiller i andredivisjon. Hva blir resultatet?

– Det er ikke Snåsamannen du har ringt til, så det klarer jeg ikke å se, humrer Aabrekk.

– Men resultatet er alltid viktig selv om det viktigste er at se at vi klarer å sette det vi har jobbet med ut i livet i kveld, sier han.