«Spleiselaget» KBK kan sikre elitestatusen

På lavt budsjett, men med kreative inntektskilder, kan Kristiansund BK klore seg fast i Eliteserien. Noen «rike onkler» finnes ikke rundt nordmørsklubben.

Eliteserien 2017 Kristiansund-Stabæk.

JUBELSCENER: Kristiansund har så langt jublet for 29 poeng i sin eliteseriedebut. Utenfor banen er det kreative løsninger som finansierer jakten fornyet opphold i Eliteserien.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

En septemberdag i 2003 kom Kristiansund BK til verden. Klubbene Clausenengen og Kristiansund FK gikk sammen for å skape et skikkelig fotballag også nord i Møre og Romsdal.

I sør hadde Aalesund allerede fått smaken på toppfotball. Med pengesterke folk i næringslivet som ivrige støttespillere var man også godt i gang med å bygge en ny storstue, med Color Line-eier Olav Nils Sunde i spissen.

Midt i fylket hadde Molde allerede lang fartstid i toppen, med solid støtte av Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten.

I Kristiansund startet klatringen mot toppen. Sakte, men sikkert gjorde den ferske klubben det bedre hvert eneste år, helt til bedre til slutt var ensbetydende med opprykk til Eliteserien.

Næringslivet har hjulpet til og støttet opp om prosjektet, men det finnes ikke et snev av «Onkel Skrue-faktor». Det bygges stein for stein, eller helt presist, helle for helle på Kristiansund stadion.

Hør kampen mellom Aalesund og Kristiansund på radio, lørdag klokken 18.00:

Skaper tilhørighet

Rundt 2000 nordmøringer har allerede, for noen hundrelapper, kjøpt en betonghelle med navnet sitt på. Disse er synlige rundt omkring på stadion. Det er blant annet slik man setter sammen et av seriens laveste budsjetter.

Betonghelle med privat sponsor på Kristiansund stadion

STØTTER KLUBBEN: En av mange betongheller som private har sponset med en 500-lapp på Kristiansund stadion.

Foto: Eirik Haukens / NRK

– Vi selger heller fortsatt. Det er en artig greie som skaper tilhørighet. Det blir mange tusen etter hvert, sier Kjetil Thorsen.

Kjetil Thorsen er daglig leder i KBK
Foto: Eirik Haukenes / NRK

Thorsen er daglig leder i klubben, og sammen med sine støttespillere stadig på jakt etter nye inntektskilder.

Siste nytt er en avtale med den lokale strømleverandøren Nordmøre energiverk (NEAS), som gir kundene mulighet til å betale en 10-kroner ekstra over strømregningen hver måned.

Denne 10-kroneren går videre til klubbkassa på stadion, og ordningen ser ut til å bli populær.

Neas-kunder kan bidra med 10-er til KBK

BIDRAR: Nederst på strømregningen legger mange nordmøringer nå til sitt bidrag til Kristiansund BK.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

– Det er veldig god respons blant kundene. Det skaper engasjement i lokalsamfunnet. Vi ønsker å være med å styrke den dugnadsfølelsen og engasjementet som vokser opp rundt KBK, sier Jan Arve Korsfur, divisjonsleder i NEAS.

Jan Arve Korsfur

STRØMSPLEISING: Jan Arve Korsfur, divisjonsleder marked i NEAS, håper mange vil benytte sjansen til å støtte fotballklubben via strømregningen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Han har mange kunder som kan bli viktige for fotballklubben. For det er de mange små bidragene som utgjør spleiselaget som klubbdriften i landets ferskeste toppklubb er.

– Vi har da en del folk med penger på Nordmøre også, og de har absolutt kjent sin besøkelsestid. Likevel er det summen av de mange som drar, mangfoldet på Nordmøre, som gjør at vi er kommet dit vi er, sier Kjetil Thorsen.

– Unik mulighet

Klubben er kommet dit at de har en god sjanse til å spille i Eliteserien neste år også. Lørdag reiser de sørover i fylket for å spille en meget viktig bortekamp mot Aalesund. Det er sunnmøringene på kvalifiseringsplassen som har det største presset på seg, fire poeng bak gjestene som langt på vei kan sikre plassen med et godt resultat.

– En unik mulighet og en stor opplevelse. Ingen skjebnekamp i våre øyne, forklarer Thorsen.

Laster innhold, vennligst vent..