«Luksusproblem» for Juvet

Juvet Landskapshotell i Norddal har opplevd tidenes sesong i vinter. Hotellet åpnet rekordtidlig midt i februar – og allerede nå er det fullbooket til ut i november.

Juvet landskapshotell
Foto: Jiri Havran

Innehaver Knut Slinning sier interessen er større enn noen gang og hver dag må han avvise mange som har lyst å komme. Hotellet har ni rom som leies ut til individuelle gjester.

Knut Slinning

Knut Slinning må avvise gjester fordi hotellet er fullt

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

– Det er vel egentlig et luksusproblem, sier Slinning

Han forteller at vintertid vil gjestene gå på toppturer på ski, men nå er det andre naturopplevelser gjestene vil ha, forteller han. Sju av ti gjester er utlendinger og nå har han danske gjester som både vil padle og klatre.

Viser ny trend

Reiselivedirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge sier trenden nå er at mange vil ha unike opplevelser og overnattingssteder. Dette gjelder både utledninger og norske turister.

– Det at du har vært et sted er ikke så spesielt å fortelle, men hvis du kan fortelle om en spesiell opplevelse etter et spesielt hotell, vil vennene dine lytte, sier Tuftin.

Per-Arne Tuftin

Reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge mener det er en ny trend at turister vil ha unike opplevelser

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Men grenser ikke dette til snobberi?

– Nei, det forteller heller om et behov som folk har for å kunne realisere drømmer og kunne oppleve naturen i omgivelser de ikke bor i til vanlig, mener reiselivsdirektøren.

Mange utenlandske turister er født og oppvokst i storbyer og når de kommer til Norge søker de unike opplevlser som for eksempel det å bo tett på naturen. Det er ikke snobberi, men heller oppfyllelsen av en drøm som de vil fortelle om når de kommer hjem, sier Tuftin.

Knut Sliing bekrefter trenden. I vinter har han hatt gjester fra Asia, USA og Australia som bare har kommet fordi de vil oppleve å bo midt i naturen 4-5 dager.