Helsesista, Tale Maria Krohn Engvik
Foto: privat

«Helsesista»Tale Maria Krohn Engvik

Oppsummert

Tale Maria Krohn Engvik, kjent som «Helsesista», er en norsk helsesykepleier fra Ålesund.

 • «Helsesista» får dialektpris

  «Helsesista»Tale Maria Krohn Engvik bruker ålesundsdialekt når hun kommuniserer og når ut til tusenvis av ungdom. Nå får hun Dialektprisen 2019. Prisen deles ut av landsstyret i Norsk Målungdom. Leder i Norsk Målungdom, Gunnhild Skjold, påpeker at Krohn Engvik (40) er opptatt av å bruke et språk som ungdom forstår.

  – At det språket er hennes egen ålesundsdialekt, er viktig for å tydeliggjøre at man ikke trenger å bruke oslodialekt for å nå ut over hele landet, sier leder Gunnhild Skjold i Norsk Målungdom.

  Cappelen Damm presenterer høstens bøker
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Helsesista klar med bok

  Tale Maria Krohn Engvik – mer kjent som «Helsesista» – bokdebuterer. I boken «#Vågåvære» tar hun utgangspunkt i spørsmål og erfaringer delt fra unge, og svarer med konkrete tips, råd og egne livserfaringer.

  Tale Maria Krohn Engvik
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • «Helsesista» får Vesleblakkenprisen

  Vesleblakkenprisen som deles ut av Rendalen kommune, går i år til Tale Maria Krohn Engvik, også kjent som «Helsesista». Vesleblakkenprisen deles ut for 22. gang og går til noen som har utmerket seg med uegennyttig innsats.

  Tale Maria Krohn Engvik
  Foto: Magnus Gamlem / NRK
 • Helsesista skal gi ut bok

  Helsesista har travle dager. I januar var ålesunderen på kinolerretet, i forrige uke kom nyheten om at hun får egen tv-serie på TV2, og nå skal hun gi ut bok. Boka slippes til høsten fra Cappelen Damm forlag. – Norsk ungdom valgte meg som sin digitale helsesøster, og jeg valgte dem tilbake i alt jeg gjør. Helsesista sitt univers skapes daglig og blir til mens jeg går. Og nå går altså veien min inn i en egen bok. Jeg er like spent som jeg håper de som følger meg og heier på arbeidet mitt, er på denne boken, sier Tale Maria Krohn Engvik.

  Tale Maria Krohn Engvik - alias Helsista
  Foto: Mastiff / TV 2 / Handout / NTB Tema