Helsesista, Tale Maria Krohn Engvik
Foto: privat

«Helsesista»Tale Maria Krohn Engvik

 • «Helsesista» får Vesleblakkenprisen

  Vesleblakkenprisen som deles ut av Rendalen kommune, går i år til Tale Maria Krohn Engvik, også kjent som «Helsesista». Vesleblakkenprisen deles ut for 22. gang og går til noen som har utmerket seg med uegennyttig innsats.

  Tale Maria Krohn Engvik
  Foto: Magnus Gamlem / NRK
 • Helsesista skal gi ut bok

  Helsesista har travle dager. I januar var ålesunderen på kinolerretet, i forrige uke kom nyheten om at hun får egen tv-serie på TV2, og nå skal hun gi ut bok. Boka slippes til høsten fra Cappelen Damm forlag. – Norsk ungdom valgte meg som sin digitale helsesøster, og jeg valgte dem tilbake i alt jeg gjør. Helsesista sitt univers skapes daglig og blir til mens jeg går. Og nå går altså veien min inn i en egen bok. Jeg er like spent som jeg håper de som følger meg og heier på arbeidet mitt, er på denne boken, sier Tale Maria Krohn Engvik.

  Tale Maria Krohn Engvik - alias Helsista
  Foto: Mastiff / TV 2 / Handout / NTB Tema
 • 2 millioner til Helsesista

  Helsesøster Tale Maria Krohn Engvik fra Ålesud, også kalt Helsesista, er kåret til Årets Ladejarl av kjøpmann Odd Reitan i Trondheim. Prisen er på to millioner kroner. Reitan mener Helsesista har revolusjonert yrket som Helsesøster ved å gjøre seg tilgjengelig for ungdom på det sosiale nettstedet Snapchat der hun har 40.000 følgere.

  Helsesista, Tale Maria Krohn Engvik
  Foto: privat
 • Pris til Helsesista

  Tale Maria Krohn Engvik frå Ålesund har fått Tabuprisen 2018. Ho er kjent som Helsesista, og får prisen for innsatsen med å bryte ned fordommar og auke kunnskap om psykisk helse i samfunnet. Heiders- og æresprisen blir delt ut av Rådet for psykisk helse.

  Tale Maria Krohn Engvik
  Foto: Magnus Gamlem / NRK