«Bunadsgeriljaen» på Nordmøre

Oppsummert

«Bunadsgeriljaen» vart oppretta i forbindelse med nedlegginga av fødeavdelinga i Kristiansund.

 • Støttar utgreiing om fødetilbodet

  – Fødselsomsorga i Noreg er på feil kurs, sa Anja Solvik frå Bunadsgeriljaen i ei høyring på Stortinget. Helse- og omsorgskomiteen hadde høyring på bakgrunn av at både Senterpartiet og SV har foreslått ei offentleg utgreiing om fødetilbodet. I sitt innlegg støtta Solvik ei slik høyring, skriv tk.no. (krev innlogging)

 • Bunadsgeriljaen møter Bent Høie

  I dag skal leder for Bunadsgeriljaen Anja Cecilie Solvik møte helseminister Bent Høie på Stortinget. Et viktig tema for møtet er fødselsomsorgen i fylket, etter at Helse Møre og Romsdal vil legge ned fødeavdelingen i Kristiansund før fellessjukehuset på Hjelset i Molde står klart.

  Bunadsgeriljaen med Anja Solvik
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • Bunadsgeriljaen opnar kontor

  Bunadsgeriljaen opnar kontor i Kristiansund på laurdag. I dei nye lokala skal det jobbast mot nedlegging og sentralisering av fødetilbudet. – Kampen held fram til fødetilbodet er bevart, seier Anja Cecilie Solvik.

  Bunadsgeriljaen opnar kontor
  Foto: Roar Halten / NRK
 • Til kamp mot grådige leger

  Stortingsrepresentant Kjersti Toppe hevder at helseminister Bent Høie ser gjennom fingrene med overbehandling fra legespesialister. Én av fem norske barneleger mener det foregår overflødig behandling på deres arbeidsplass. Toppe er lege og har født seks barn. I det siste har hun stått sammen med bunadsgeriljaen, som kjemper for god og tilgjengelig fødeomsorg.

Leiar i Bunadsgeriljaen, Anja Solvik, tok ordet under styremøtet i Helse Møre og Romsdal i dag.
Anja Cecilie Solvik ble intervjuet i demonstrasjonstoget.