«Bunadsgeriljaen» på Nordmøre

Oppsummert

«Bunadsgeriljaen» vart oppretta i forbindelse med nedlegginga av fødeavdelinga i Kristiansund.

 • Bunadsgeriljaen opnar kontor

  Bunadsgeriljaen opnar kontor i Kristiansund på laurdag. I dei nye lokala skal det jobbast mot nedlegging og sentralisering av fødetilbudet. – Kampen held fram til fødetilbodet er bevart, seier Anja Cecilie Solvik.

  Bunadsgeriljaen opnar kontor
  Foto: Roar Halten / NRK
 • Til kamp mot grådige leger

  Stortingsrepresentant Kjersti Toppe hevder at helseminister Bent Høie ser gjennom fingrene med overbehandling fra legespesialister. Én av fem norske barneleger mener det foregår overflødig behandling på deres arbeidsplass. Toppe er lege og har født seks barn. I det siste har hun stått sammen med bunadsgeriljaen, som kjemper for god og tilgjengelig fødeomsorg.

 • Solvik roste MDG

  Anja Solvik, som står i spissen for bunadsgeriljaen, roser Miljøpartiet De Grønne for å ha stilt seg bak kravet om å opprettholde fødetilbudet i Kristiansund.
  – MDG har vært veldig tydelig i Kristiansund. Det overrasket meg. Jeg trodde MDG var for unge studenter med el-sykkel i Oslo, sa Solvik i en hilsningstale til MDG-landsmøtet i dag. Hun viste til at MDG lokalt har bedt Stortinget vise ansvar ved å bevare fødeavdelingen i Kristiansund. Bunadsgeriljaen som startet i Kristiansund, har på kort tid fått 87.000 medlemmer på Facebook og kjemper for å beholde dagens lokalsykehus og fødeinstitusjoner.

  Anja Cecilie Solvik
  Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK
 • Geriljaleder kuppet møte

  Lederen i Bunadsgeriljaen, Anja Solvik, tok ordet etter at styret i Helse Møre og Romsdal vedtok å utsette samanslåingen av føden i Kristiansund og Molde. – Dere har hatt tid til å se på fakta i saken og dette føles som en utmattingstaktikk. Det er viktig for de ansatte og pasientene på Nordmøre at det er forutsigbart, så vi ber om at dere tidsbestemmer utsettelsen så raskt som mulig, så Solvik.

  Leiar i Bunadsgeriljaen, Anja Solvik, tok ordet under styremøtet i Helse Møre og Romsdal i dag.
Leiar i Bunadsgeriljaen, Anja Solvik, tok ordet under styremøtet i Helse Møre og Romsdal i dag.
Anja Cecilie Solvik ble intervjuet i demonstrasjonstoget.