«Bunadsgeriljaen» på Nordmøre

Oppsummert

«Bunadsgeriljaen» vart oppretta i forbindelse med nedlegginga av fødeavdelinga i Kristiansund.

 • Votering er utsett

  Stortinget kjem ikkje til å stemme i kveld over å behalde fødeavdelinga i Kristiansund også etter at det nye fellessjukehuset står klart. Ifylgje Tidens Krav skjer voteringa først på torsdag. Det er Framstegspartiet, Senterpartiet og SV som har fremma forslaget, men dei er avhengig av støtte frå Arbeidarpartiet. Ap seier at dei ynskjer at fødeavdelinga skal bestå berre fram til nytt sjukehus på Hjelset er på plass. Bunadsgeriljaen har i dag hatt markering framfor Stortinget. Dei kjempar for å bevare fødetilbodet.

  Bunadsgeriljaen med markering framfor Stortinget 12. mai
  Foto: NRK
 • Bunadsgeriljaen ved Stortinget

  Bunadsgeriljaen har tatt oppstilling på Eidsvolls plass foran Stortinget. Der blir de til politikerne har avgjort hva som skal skje med fødeavdelingen i Kristiansund, melder Tidens Krav. – Det er en stille markering der vi har en viktig beskjed til Arbeiderpartiet: De må redde fødeavdelingen i Kristiansund, sier leder Anja Solvik. Senterpartiet, SV og Fremskrittspartiet har gått sammen om et forslag som slår fast at det skal være fødeavdeling i Kristiansund også etter at sykehuset på Hjelset er tatt i bruk. 12. mai skal Stortinget behandle Nasjonal helse- og sykehusplan.

 • Bunadsgeriljaen fekk pris

  Bunadsgeriljaen blei årets «Klippfisk-kjerring». 8. mars-komiteen i Kristiansund står bak denne årlege utnemninga på kvinnedagen. Utmerkinga blei delt ut under eit arrangement på Kulturfabrikken i Kristiansund i kveld.

  Bunadsgeriljaen blei årets Klippfisk- kjerring i 2020
  Foto: Gretel Jean Svendsvik
 • Bunadsgeriljaen talte på 8. mars

  Leder av Bunadsgeriljaen, Anja Cecilie Solvik, var en av dem som holdt appell under 8. mars-arrangementet i Oslo i dag. Det er totalt fire appellanter. Hele markeringen kan du se her:

Leiar i Bunadsgeriljaen, Anja Solvik, tok ordet under styremøtet i Helse Møre og Romsdal i dag.
Anja Cecilie Solvik ble intervjuet i demonstrasjonstoget.