NRK Meny
Normal

– Vondt for alle parter

Assistenttrener Steinar Lein ville slutte med fotball da han mistet trenerjobben i Vard Haugesund. Nå skal han lede Hødd til kamp på søndag, uten Hans Erik Eriksen.

Steinar Lein

TRENER: Steinar Lein vet hvordan Hans Erik Eriksen har det. Han tror at Eriksen vil komme sterkt tilbake.

Foto: NRK

– Når jeg var gjennom det synes jeg det var forferdelig trasig og jeg hadde egentlig tenkt å trekke meg ut av fotballen, forteller Steinar Lein.

For et par dager siden kom beskjeden om at Hans Erik Eriksen hadde fått sparken som hovedtrener for Hødd. Assistenttrener Lein tar nå over jobben til et nytt trenerteam er på plass.

I 2013 ble Lein sparket som trener i førstedivisjonsklubben Vard Haugesund.

– Jeg føler at jeg kom styrket ut av det etter jeg forlot Vard. Jeg har blitt en bedre trener og vokst på det som menneske. Selv om det er vondt for alle parter nå så tror jeg Eriksen også kommer sterkt tilbake.

Hødd-spillere støtter Eriksen

Lagkaptein Joakim Wrele og forsvarsspiller Hugues Wembangomo synes situasjonen er trist.

Joakim Wrele

KAPTEIN: Joakim Wrele trente med laget på Høddvoll stadion i dag. Han støtter Hans Erik Eriksen som trener.

Foto: NRK

– Vi i spillergruppen støtter Eriksen hele veien. Vi vet at vi også har et like stort ansvar på banen. Han var en god trener og vi hadde tro på ham, men det er sånn fotballbransjen fungerer, forteller Wrele.

– Selvfølgelig er det trist å miste han som trener og også som person. Jeg har lært mye i denne perioden, men man får ikke gjort noe med situasjonen uansett, sier Wembangomo.

– Vil få frem krigeren

Hødds neste kamp blir mot Åsane på søndag. Lein vil bruke de få dagene fremover med å jobbe med kraften til spillerne.

– Nå er det få treninger å få gjort noe på, men jeg vil prøve å sette litt av mitt preg på spillerstilen. Det viktigste er at vi får jobba inn litt mer strukturert offensivt og defensivt. Spillerne må løpe mye og hardt og duellere tøft. Man må få fram krigeren i Hødd-spillerne.

Hødd ligger tredje sist i 1.divisjon med 11 poeng etter 13 kamper og har tre poeng opp til sikker plass i 1.divisjon.