NRK Meny
Normal

– Visste ikke at det kom så mange småbarn

Søndag vil folk få mulighet til å levere klær og leker til flyktningene som har kommet til Kristiansund. Ifølge Røde Kors har de allerede fått mye klær, men trenger fortsatt mer.

Atlanten turistsenter

Atlanten turistsenter har tatt imot 134 asylsøkere det siste døgnet.

Foto: Atlanten turistsenter / Med tillatelse

Både fredag og lørdag kom det asylsøkere til Kristiansund, og det er ventet enda flere i løpet av helga. De fleste som har kommet skal være voksne, syriske flyktninger, men det er også barnefamilier blant de nyankomne.

 Anne Marie Wærstad

Leder i Kristiansund og Omegn Røde Kors, Anne Marie Wærstad.

Foto: Roar Halten / NRK

Daglig leder Olav Grotli ved Atlanten turistsenter sa lørdag morgen at de var litt overrasket over at det var så mange småbarn blant dem som kom.

Kristiansund og Omegn Røde Kors har i lengre tid tatt imot klær og leker som folk ønsker å gi til flyktningene, men de trenger fortsatt mer ifølge lederen.

– Vi har vist veldig lite om hvem som skulle komme og vi visste ikke at det skulle komme så mange småbarn, så vi trenger barneklær. I tillegg trenger vi selvfølgelig også leker og klær til voksne, sier Anne Marie Wærstad.

Folkets Hus i Kristiansund vil være åpent fra klokka 13–17 søndag for flyktningene og de som ønsker å levere ting. Det er kommunen og Røde Kors som organiserer arrangementet.