Hopp til innhold

– Viktig å være med på dugnaden

Flere folkehøgskoler her i fylket er positive til å ta imot enslige mindreårige flyktninger som elever.

May Kristin Bolli

Rektor ved Møre Folkehøgskule, May Kristin Bolli, sier at de gjerne tar imot enslige mindreårige flyktninger som elever.

Foto: Privat

I dag ble det kjent at regjeringen ønsker å bruke folkehøgskolen til å få bosatt denne gruppen i kommunene.

tri

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier at de må tenke utenfor boksen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Situasjonen er så spesiell at vi må tenke litt utenfor boksen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Ordningen må skje i tett samarbeid med kommunene der folkehøgskolene ligger, sier han.

Flere kan ta imot alt fra årsskiftet

På et rektormøte for folkehøgskolene i høst ble folkehøgskolene orienterte om at folkeskolerådet jobbet sammen med regjeringen om saken. Da ble skolene informert om prosessene.

I Møre og Romsdal er folkehøgskolene NRK har snakket med positive.

Borgund folkehøgskole vil ta imot fire enslige mindreårige flyktninger fra årsskiftet av, og de er innstilt på å ta imot til høsten også.

Nordmøre folkehøgskole i Surnadal er også klare til å ta imot 4 elever. De sier at det også kan bli aktuelt å etablere en hel klasse fra høsten av i samarbeid med kommunen.

– Tar gjerne imot

Rektor May Kristin Bolli ved Møre Folkehøgskule i Ørsta sier de gjerne tar imot enslige, mindreårige flyktninger.

– Både styret og ledergruppa synes det er viktig å være med på den dugnaden i forhold til flyktningene. Den etiske dimensjonen i dette er helt sentral, og i tillegg så ser vi at her er det positive effekter for elevgruppa også. Så dette er vi veldig positive til.

De vil uansett ta imot flyktninger fra høsten av.

– Vi er positive til å reservere plasser for skoleåret 2016/17. Vi kan etablere en egen klasse også vi. Vi er fleksibel. Å hive seg rundt og legge til rette for nye aktiviteter er vi gode på, sier hun.