NRK Meny
Normal

– Vi skal hente hjem Kongepokalen

Oslo flommer over av forventningsfulle, blåkledde og blide Molde-supportere. Over alt går blåkledde familier, vennegjenger og arbeidskollegaer. Alle har et ønske: Kongepokalen skal hjem til Molde.

Familien Iversen Solheim

Familien Iversen Solheim er sikker på Molde-seier. Fra venstre Leander Iversen Solheim, pappa Stig Arne Solheim, Lucas Iversen Solheim, mamma Mona Iversen, Cille Iversen Huss og Linnea Iversen Solheim.

Foto: Terje Reite / NRK

Og Kongen er jo på Slottet. Så kanskje var det ikke så rart at det ruslet et rimelig høyt antall blåkledde Moldefans på Slottsbakken lørdag formiddag.

Slik var det også med familien Iversen Solheim fra Bud. De er alle sikre på at Molde vinner, og at de skal få ta med seg kongepokalen på flyet hjem.

Vi vinner, sier Leander, Lucas, Cille og Linea. Det blir 2–1 til Molde, sier mamma Mona Iversen. Nei, 3–0 til Molde tror heller Linnea.

De er ganske sikre på at klippene i Molde-laget kommer til å vise seg frem under cupfinalen. De setter all sin lit til Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad.

– Ja, og kanskje Daniel Chima Chukwu og Vegard Forren, sier Leander og Lucas.

Familien tar helgen i Oslo. De har seks sesongkort, og fikk full klaff på alle. Dermed var det seks billetter i boks, og turen til Oslo ble booket.

Familien Måløy

Fra venstre: Petter Måløy, Inge Martin Måløy og Ole Martin Måløy.

Foto: Terje Reite / NRK

På slottsplassen spankulerer det faktisk ganske mange Molde-supportere denne lørdags formiddagen. Pappa Inge Martin Måløy har reist til Oslo sammen med sine to sønner Petter Måløy og Ole Martin Måløy. De har også satt av hele helgen, og cupfinalehelgen har blitt en familiereise for dem.

– Det er helt klart at det blir Molde-seier, sier pappa Inge Martin Måløy.

De er imidlertid ikke helt samkjørte når det gjelder tipset for resultatet.

Jeg tipper 2–1 til Molde, sier Ole Martin. Men Petter griper inn og øker til 3–1 til Molde.

De har imidlertid klare syn på hva som gjør Molde til favoritt. De ser klare styrker i Molde-stallen, og mener dette kan utnyttes til å beseire Rosenborg.

Når Molde spiller på sitt beste, da har vi bedre fart enn Rosenborg, sier Ole Martin Måløy.

– Ja, sier Petter Måløy, og er enig. Vi har kontringsstyrke og større muligheter i angrep. Dagens Molde-lag har langt større bredde enn det vi finner i dagens utgave av Rosenborg, sier han.

På Youngstorget topper stemningen seg ut over lørdagen. Noen har kommet langveisfra for å oppleve stemningen.

Ja, jeg har kommet helt fra Berlin, forteller Stine Skjevik Thomassen. Vi er så stolte av byen og laget vårt, legger hun til.

Molde-supportere

Iris Hagen, Emma Stahl Rød og Stine Skjevik er sikre på seier til Molde i morgen.

Foto: Terje Reite / NRK

Også de tre venninnene Iris Hagen, Emma Stahl Rød og Stine Skjevik Thomassen er sikre på Molde-seier.

Vi er selvsagt veldig spent. Og det bruker ikke å bli store siffre i kamper mellom Molde og Rosenborg. Men vi tror på 2-1 til Molde, sier Emma Stahl Rød.

– Magne Hoseth scorer først, og så sikrer Daniel Berg Hestad seieren, sier Iris Hagen.

mfk + rbk

De er venner i dag og venner i morgen. Men under kampen er de rivaler. Edith Bjerkeset, Eva Bach og Ann Kristin Dybvik.

Foto: Terje Reite / NRK

Omtrent i det «Den blå timen» skal begynne, kommer tre kvinner løpende inn på Youngstorget. Det er ikke spesielt i seg selv. Men den midterste av dem skiller seg litt ut. Hun er ikledd Rosenborg-kostyme, mens de tre andre har på seg Molde-drakter.

Vi er venner i dag, og vi er venner i morgen. Men så lenge kampen pågår er vi rivaler, sier Eva Bach. Hun er sikker på at Nicke Bille Nilsen sikrer seieren til Rosenborg.

Venninnene i blått er slett ikke enige med den sort- og hvitkledde venninnen.

Molde vinner helt klart, sier de. Nå skal vi ta med henne med oss opp i supporterbutikken og kle henne om, erter de.

I morgen får både de og vi svaret på hvem som går av med seieren.