NRK Meny
Normal

– Vi lar oss lokke av tilbud

Kjøpesentrene holder åpent til midnatt, eller åpner dørene grytidlig om morgenen. Julestria har sneket seg innpå mange allerede.

Jeanette Fjørtoft og Ane Riise

Jeanette Fjørtoft og Ane Riise har tatt med barna for å benytte seg av tilbudene som kommer på rekke og rad før jul

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Kundekveld på Amfi Moa

Amfi Moa har allerede fått opp julepynten, og 14.000 kunder valgte å ta turen mellom klokka 20 og midnatt torsdag for å sikre seg gode tilbud.

Foto: Svein Are Tollaas

Fristende «ta tre betal for to»-tilbud lyser mot oss hele året. I månedene før jul lokker butikkene i tillegg med lengre åpningstider og nedsatte priser. Medlemskvelder, ekstratilbud tidlig om morgenen – nesten hele døgnet mange dager er det mulig å gjøre en god deal, ifølge reklamen. Og mange benytter anledningen, ifølge tallene fra Amfi Moa som torsdag kveld hadde medlemskveld.

For i løpet av de fire timene butikkene på kjøpesenteret holdt ekstra åpent la rundt 14.000 kunder igjen minst 13,5 millioner kroner. Dette tallet tror senterleder Anne Mari Kleppe er litt lavt. Hun tror det er nærmere 15 millioner kroner.

– Det er gledelig, sier hun.

– Tar gjerne med noe ekstra

Fredag er det også mulighet for en god handel. En av butikkene på Ålesund Storsenter har satt ned alle klær med tretti prosent. Ane Riise og Jeanette Fjørtoft har små barn og har derfor ikke vært på noen medlemskvelder hittil i år, men innrømmer at de lar seg lokke av tilbud.

– Ja, i hvert fall nå før jul, og det blir en del barneklær, sier Riise.

Hun har allerede plukket med seg en skjorte og en fleecedress.

Beate Riise

Beate Riise mener det er for mye mas om å kjøpe, men når rabattene blir gode nok lar hun seg lokke.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Men de tror ikke at de nødvendigvis sparer på at butikkene har tilbud.

– Man tar gjerne med seg noe ekstra, sier Fjørtoft.

Beate Riise er også på julegavehandel. Hun mener det er tilbud hele tiden.

– Det er nok mas om å kjøpe mye. Så jeg går ikke på alt, men i dag så har jeg handlet fem julegaver. Når det er tretti prosent avslag så hjelper det jo litt, sier hun.

Tilbudene står i kø

Forrige uke hadde Amfi Molde også medlemskveld for kundeklubben og 7.500 var innom dørene mellom klokka 20 og 24. Amfi Futura i Kristiansund startet enda tidligere. De hadde kundekveld allerede i slutten av oktober, og senterleder Svein Haga forteller om godt oppmøte også der.

– Vi hadde åpent mellom klokka 20 og 22 og rundt tusen personer kom innom. Det er vi godt fornøyd med. Vanligvis ligger det mellom 650 og 800. På de to timene omsatte vi for 750.000 kroner.

Og kundene vet at tilbudene står i kø.

– Neste uke er det jo Black Friday, sier Riise og Fjørtoft.