Hopp til innhold

– Vi har skumle hensikter i morgen

Styreleder Øystein Neerland i Molde FK levner ingen tvil. Søndagens cupfinale handler kun om én ting – nemlig å vinne.

Neerland: - Skumle hensikter

– Det er fantastisk kjekt å være her. Vi hadde en veldig bra helg her i fjor da vi slo Rosenborg, så det at vi skulle klare å komme hit igjen i tillegg til å vinne serien er strålende, sier styreleder Øystein Neerland.

– Samtlige spillere er friske og raske, så vi har ingenting å skylde på ved et eventuelt tap, sier styreleder Øystein Neerland til NRKs programleder Rune Hustad.

Øystein Neerland og Oddvar Talset

Styreleder Øystein Neerland (t.v.) og markedsdirektør Oddvar Talset sier det er fantastisk å være i Oslo under cupfinalehelgen.

Foto: NRK

Både han og markedsdirektør Oddvar Talset gjestet NRKs nett-tv-sending lørdag ettermiddag.

Begge var overveldet over hvor mange hvite og blå supportere som hadde veltet innover Oslo og tilholdsstedet på Youngstorget i helgen.

Dagen før cupfinalen mot Odd kan styrelederen melde at laget har hatt et svært vellykket opphold på treningsfeltet til Hertha Berlin.

Målvakt Ørjan Håskjold Nyland sin tweet kl. 14.35 lørdag ettermiddag levner i hvert fall liten tvil om stemningen innad i troppen:

Laster Twitter-innhold

Men før kampen sparkes i gang direkte på NRK1 kl. 13.15 søndag, er det supporterne som gjør jobben med å varme opp byen til det som blir betraktet som årets største kamp.

Skryter av Solskjær

– Det er fantastisk kjekt å være her. Vi hadde en veldig bra helg her i fjor da vi slo Rosenborg, så det at vi skulle klare å komme hit igjen i tillegg til å vinne serien er strålende, sier Neerland.

Styrelederen var selv spiller på MFK da laget tapte mot Viking i cupfinalen i 1989. Selv om det ble fiasko den gang, er han strålende fornøyd med å kunne være med og vinne som leder.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær tok to seriegull og et cupgull i løpet av sine tre år som trener i MFK.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Neerland gir også skryt til Ole Gunnar Solskjær, som kom inn for fire år siden og utviklet det sportslige apparatet til nye høyder.

– Og så har Tor Ole (Skullerud) utviklet selve spillet videre. Vi i ledelsen er veldig fornøyd med jobben som er gjort.

Bra forhold til Fagermo

På den andre siden har Odd-trener Dag Eiliv Fagermo gjentatte ganger vært ute og kritisert Molde for å være en kjøpeklubb.

Han mener pengene fra Røkke og Gjelsten er en av de viktigste grunnene til at MFK i dag er i toppen av norsk fotball.

Dag-Eiliv Fagermo

Odd-trener Dag Eiliv Fagermo har gjentatte ganger vært ute og kritisert Molde for å være en kjøpeklubb.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Neerland traff selv på Fagermo da han gikk i Oslos gater denne helgen.

– Vi har egentlig et veldig bra forhold. Vi er begge klare til kampen, og har fokus på egne prestasjoner. Han (Fagermo) sa likevel han var litt bekymret, fordi det var så mange blåkledde i gatene, flirer styrelederen.

– Men dere er ikke en kjøpeklubb altså?

– Nei, vi både kjøper og selger, og vi utvikler dem vi henter inn. Målet er gruppespill i en av europacupene. Det vil være bra for både oss og norsk fotball generelt.

Søndag kan MFK ta enda et nytt steg mot videre suksess, dersom de slår bronsevinner Odd på Ullevaal.

Molde

Supoprtere farger Oslos gater blå denne helgen.

Foto: Terje Reite / NRK