NRK Meny
Normal

– Vi gjør så godt vi kan

Renovasjonsarbeiderne har hatt ei spesiell uke med mye snø og noen steder har de måttet la dunkene stå.

Disse dunkene blir ikke hentet

Nå det ser slik ut, må renovasjonsfolka noen ganger gi opp- det blir for tungt

Foto: Anne Mari Flatset

Olav Christian Husby

Det har falle uvanlig mykje snø over fylket siste døgna. I Kristiansund er ambulansesjåførene fortvilte over uframkommelige vegar, og Isbroddar har blitt standardutstyr på utrykning.

Foto: Eirik Haukehnes / NRK

De siste dagene har snøen lava ned i Møre og Romsdal. Det har ført til store utfordringer for mange.

Krevende for renovasjonen

På vinterdager med stort snøfall får blant andre renovasjonsarbeiderne ekstra utfordringer. En søppeldunk veier kanskje 20–30 kg når den skal hentes, men når det ligger en halvmeter snø på lokket og den er en innebrøytt, måtte mannskapene gi opp å hente flere dunker i Kristiansund på runden torsdag.

Søppelbilen NRK møtte på hadde allerede vært i grøfta en gang og det tok en time å komme løs forteller sjåføren. De kommunale veiene skal være brøytet, men søppelbilsjåføren måtte bare innse at brøytekollegane som skulle holde veiene åpne, ikke klarte å holde tritt.

Brøyting 2

Brøytemannskap over hele fylket har jobbet intenst med å fjerne snø de siste dagene

Foto: Alf Harald Martinsen / NRK

Private veier har private ansvaret for og her er det store variasjoner forteller mannskapene bak på søppelhentingsbilen.

– Men vi gjør så godt vi kan, sier renovasjonsmannskapene, som håper på mildvær slik at snøen forsvinner av seg selv og letter arbeidet med å få hentet avfallet hos folk.