NRK Meny
Normal

– Vi har ingen unnskyldning, vi er godt forberedt

Midt oppe i en turbulent periode for Molde Fotballklubb, med usikkerhet rundt trenerspørsmålet, og lenge siden forrige seier, skal laget spille kvalifisering til Europaligaen mot belgiske Standard Liège torsdag.

Ny midlertidig Molde-trener Erling Moe

Erling Moe mener Molde er forberedt før kvalifiseringskampen til Europaligaen torsdag.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Selv om det stormer rundt Molde for tiden lover trener Erling Moe at laget er godt forberedt før torsdagens kvalifiseringskamp.

Erling Moe

Molde-trener Erling Moe, sier at han og spillerne ikke lar seg påvirke av den uavklarte trenersituasjonen.

Foto: Hans-Olav Landsverk

– Vi er klare og vi er forberedte til å møte Standard Liège i morgen. Her finnes ingen unnskyldninger. Vi har jobbet godt, sier Moe.

Han sier at det er første gang laget har fått trent litt mellom kampene i det tette programmet ogt det bør tale til lagets fordel.

– Nå har vi veldig lyst til å komme oss videre til gruppespillet, sier han.

– Klart å være fokuserte

Det er under to uker siden Tor Ole Skullerud fikk sparken som Moldes trener. Siden da har Erling Moe tatt jobben som hovedtrener. Hvem som skal ta over jobben permanent er fortsatt ikke avklart, men Moe mener at trenergruppen og spillerne ikke lar seg påvirke av situasjonen.

– Det fokuset er større hos journalister og folk rundt oss. Vi skjønner at det kan være interessant, men for oss som er tettest på, og for spillergruppa, så har vi klart å være fokuserte og jobbet med arbeidsoppgavene våre.

– Og du og ditt trenerteam skal trene laget frem til kampen er ferdig i morgen?

– Ja, jeg har ikke hørt noe annet, sier Moe.

– Den neste kampen er alltid viktigst

Molde møter det belgiske laget til første kamp på hjemmebane. Og trenerteamet har studert motstanderen godt.

– Vi har god kontroll på hva vi møter. De er et lag som ønsker å spille fotball, og de har gode enkeltindivider.

Moe mener det viktigste er at Molde har fokus på sin egen prestasjon.

– Dersom vi spiller bra, så har vi en god mulighet til å vinne, og vi vil prøve å unngå å slippe inn mål på hjemmebane. Det er en floskel, men den neste kampen er alltid den viktigste, og nå har vi to kamper foran oss, og de skal vi bruke godt for å sammenlagt komme vinnende ut av dette, sier han.

To viktige spillere ute

Både Vegard Forren og Etzaz Hussain er ute av laget på grunn av suspensjon. Men Moe mener de har gode erstatninger på plass.

– Vi er trygge på at selv om vi mangler noen så er de som spiller mer enn god nok for at vi skal klare dette sammen, sier han.

Nå håper han bare publikum vil møte opp og støtte laget.

– Jeg kan garantere at det blir offensiv og god fotball. Vi møter en europeisk gammel storhet. Det er en klubb som har vært seriemester ti ganger og har vunnet mye i Belgia.

– I tillegg ønsker vi at guttene skal få oppleve at hårene på armene står når de entrer gressmatta foran publikum i morgen.