NRK Meny
Normal

– Vi bør ta poeng i hver kamp fremover

Tromsø har ikke vunnet på de ni siste kampene og er på desperat poengjakt for å unngå nedrykk fra eliteserien.

Molde FK - Tromsø IL på Aker stadion i Molde søndag.

Molde FK -og Tromsø IL møttes på Aker stadion i Molde søndag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tromsø ligger på kvalifiseringsplass før kampen mot Molde etter at Mjøndalen tapte 4-1 mot Stabæk. Opp til den siste sikre plassen på tabellen som Start har før denne runden, er det bare ett poeng som skiller.

– Det er fem kamper igjen. Vi bør ha poeng i hver kamp fremover, og vi går for poeng i hver kamp for å sikre plassen i eliteserien, sier Tromsø-trener Bård Flovik i et intevju på Molde FK sin hjemmeside før kampen.

Molde som har sterke prestasjoner i Europaligaen med seier mot Fenerbache borte og 1-1 mot Ajax hjemme torsdag, har slitt i eliteserien. Etter at Molde slo Rosenborg hjemme har laget gått på to 1-0 tap i serien.

Skulle Molde også gå målløs av banen mot Tromsø er det første gang på ni år at laget spiller tre eliteseriekamper på rad uten å score. Molde er forberedt på et hardtkjempende Tromsø.

– Når sesongen drar seg mot slutten så vet vi jo at de lagene som kjemper for å overleve, får ekstra krefter. For disse lagene bli hver kamp en cupfinale, sier Molde-trener Erling Moe på klubbens hjemmeside.

Langt opp til 4.plassen

Molde som vant både serien og cupen i 2015, har hatt en skuffende sesong i eliteserien. Før denne runden ligger laget på 7.plass og har åtte poeng opp til Odd som har fjerdeplassen. Det synes å være en lang veg opp.

– Vi har selv satt oss i denne situasjonen. Å nå en 4.plass nå blir svært vanskelig. Såpass ærlige må vi være. Skal vi klare det må vinne alle de resterende fem kampen, sier Erling Moe.

Sliter med effektiviteten

Tromsø har ikke vunnet på de ni siste kampene. Bortestatistikken er svært dårlig. Laget har bare tatt fem poeng på bortebane i årets eliteserie og står med fattige fire mål på de siste åtte kampene.

– Vi har vært ganske bra defensivt, men mangler effektiviten, sier Tromsø-trener Bård Flovik.

Laster innhold, vennligst vent..