NRK Meny
Normal

– Uheldig med asylmottak i idrettshall

Erna Solberg mener det er uheldig å ta i bruk en idrettshall i Ålesund som asylmottak, men vil ikke fraråde Ålesund kommune å etablere akuttmottaket.

Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg mener det er uheldig å bruke Ålesund storhall som akuttmottak.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg synes det er uheldig at en tar i bruk idrettshaller som asylmottak og dermed rammer barn og ungdoms treningsmuligheter. Det er ingen gunstig løsning, sier statsminister Erna Solberg til lokalavisa Sunnmørsposten.

Men statsministeren vil likevel ikke fraråde Ålesund kommune å etablere akuttmottak i storhallen.

– Nei, i den rådende situasjonen vil jeg ikke det, sier Solberg.

Konfliktfylt sak

Ålesund kommune har den siste tiden vært i dialog med UDI om å opprette et mottak i Ålesund. Akuttmottaket i Sparebanken Møre Arena skal etter planen bli et midlertidig mottak for inntil 500 asylsøkere.

Styret i Ålesund Storhall har sagt ja til å gå i dialog med Ålesund kommune om å gjøre om Sparebanken Møre Arena fra idrettshall til akuttmottak for flyktninger frem til august neste år.

Men også her var saken omstridt og styret var delt. To av dem som stemte imot, deltok ikke fysisk på møtet og derfor ble ikke stemmene talt med. De to har senere trukket seg fra styret.

I tillegg har vedtaket om å etablere akuttmottak liten støtte hos aksjonærene og Norges Bedriftsidrettsforbund i Midt-Norge vurderer nå om de skal be om en ny behandling av saken.

Ingen kommentar

Astrid Eidsvik, rådmann i Ålesund

Ålesund-rådmann Astrid Eidsvik vil ikke kommentere uttalelsene fra statsministeren.

Foto: Silje Bjerknes / NRK

Ålesund-rådmann Astrid Eidsvik vil ikke kommentere uttalelsene fra statsministeren.

– Dersom Solberg ønsker å si noe om dette til oss, regner jeg med det skjer enten via UDI, eller som et brev til oss, sier Eidsvik til avisen.