– Takler konkurranse internasjonalt

Hurtigrutekontraktene som Kleven har fått viser at omstillingsarbeidet har vært vellykket, forteller administrerende direktør Ståle Rasmussen ved Kleven Maritime.

Erna Solberg sammen med Kleven og Hurtigruten

HURTIGRUTESKIP: Sist Kleven Verft bygget for Hurtigruten var i 2002. Omstillingsarbeidet har vært vellykket, sier administrerende direktør Ståle Rasmussen ved Kleven Maritime.

Foto: Lars Ivar Nordal / NRK

I går ble det klart at verftet i Ulsteinvik skal sette i gang bygging av to nye skip for Hurtigruten, og har opsjon på to til.

Statsminister Erna Solberg var torsdag på Kleven Verft i Ulstein da avtalen om å bygge to nye hurtigruteskip, med mulighet for bygging av ytterligere to skip, ble signert.

– Dette er en bra dag for hele kyst-Norge, sa statsministeren.

– Det er spesielt å bygge hurtigruteskip. Hurtigruten er et norsk ikon, det er kysten sitt ikon, sier administrerende direktør Ståle Rasmussen ved Kleven Maritime.

– Kan snu oss rundt

– Det er en tøff periode fremover for mange innen den maritime næringen, men dette er en bra dag. Best for Rolls Royce og for Kleven, men det er også en bra dag for hele kyst-Norge, sa statsminister Erna Solberg under markeringen.

Ståle Rasmussen

INTERNASJONALT: – Dette viser at vi kan konkurrere internasjonalt, sier administrerende direktør Ståle Rasmussen ved Kleven Maritime.

Foto: Arne Flatin / NRK

Rasmussen er spesielt glad for at verftet takler konkurranse med utenlandske verft.

– Dette er jo en måte å snu oss rundt på, som har vært helt nødvendig for å holde på høy sysselsetting. Det litt smerte når en hel næring må vende sånn som det må nå, men da er det altså veldig kjekt at vi kan produsere andre ting og også kunne konkurrere internasjonalt, sier Rasmussen.

Fra før har Kleven bygget tre hurtigruteskip, som sist var Finnmarken. Den sto ferdig for 14 år siden.

– Vi er jo midt i hurtigruteområdet. Vi ser den passere forbi her to ganger for dag. Dette er noe vi er veldig glad for å være en del av, sier Rasmussen.