NRK Meny
Normal

– Stort sett fulle hus på slutten av uka

– Mot slutten av uka har det stort sett vært fulle hus overalt, sier festivalsjef for Moldejazz, Anders Eriksson. Highasakite avsluttet festivalen i går.

Moldejazz åpning 2014

Besøkstallet for årets festival holder på å telles opp. På Romsdalsmuseet ligger besøkstallet, ifølge festivalsjefen, på opp mot 11.000 for onsdag og torsdag.

Foto: Magnus Peter Harnes / NRK

– Det har vært en flott uke, med mange fine opplevelser. Mot slutten av uka har det vært stort sett fulle hus overalt, sier festivalsjefen for Moldejazz, Anders Eriksson.

Mandag viser tallene at Moldejazz 2014 har et publikumstall på 26 200 på billetterte konserter. Moldejazz har ligget stabilt midt på 20-tallet i mange år, men i 2002 bidro Paul Simon til en rekord for Moldejazz med et publikum på 36 000.

Les også: Årets jazzfestival er i gang

Anders Eriksson

Festivalsjef for Moldejazz, Anders Eriksson.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

Som årets siste band, spilte Highasakite til en utsolgt sal på Plassen lørdag. Besøkstallet for årets festival holder på å telles opp. På Romsdalsmuseet ligger besøkstallet, ifølge festivalsjefen, på opp mot 11.000 for onsdag og torsdag.

I 2012 gikk Moldejazz med dundrende underskudd, men i I fjor ble totalt 22.000 billetter solgt og festivalen gikk i null.

– Det ser ut til at vi går mot en balanse i regnskapet i år, sier Eriksson.

Han trekker frem Higasakite og Stefano Bollani & Hamilton de Holanda blant dem som har trukket publikum til scenen.

Anders Eriksson, har tidligere fått kritikk for satsinga på komikerduoen Ylvis, men er likevel godt fornøyd. Han sier festivalledelsen har fått mye positive tilbakemeldinger på årets program.

Les også: Sjå kva festivalsjefen seier om jazzkritikken

– Å få mye positiv respons på programmet har vært veldig gøy. Ulike typer publikummere har trukket frem ulike konserter. Vi har lagt vekt på bredde og kvalitet, sier han.