– Stor påkjenning å spille inn «Bølgen»

– Jeg kjente på kroppen at jeg var sliten etter innspillingen av Bølgen. Jeg er i ferd med å bli en gammel mann vet du, så dette tar på, sier hovedrolleinnehaver Kristoffer Joner.

Filminnspilling Geiranger

Her fra innspillingen av Bølgen i Geiranger.

Foto: Lena Høyberg / NRK

I dag ble det kjent at katastrofefilmen Bølgen blir åpningsfilm under Filmfestivalen i Haugesund i august. Filmen er en dramatisering av hva som kan skje dersom deler av Åkneset havner i Storfjorden. Skuespiller Kristoffer Joner spiller geologen Kristian i filmen.

SE TRAILER FRA FILMEN

– Det ble mye springing i filmen. Det var mye estetikk å jobbe med. Så jobbet vi ti dager i en vanntank. Vi var mye i vann. Du kjente det på kroppen, sier skuespilleren.

Filminnspilling Geiranger

Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner har hovedrollene i filmen 'Bølgen'.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Måtte holde pusten i tre minutt

Innspillingen av filmen bydde på mange tøffe utfordringer for Joner. Blant annet måtte han trene seg opp fra å holde pusten i ett minutt til tre minutt ved bruk av spesielle pusteteknikker.

– Det er ikke så vanskelig. Du må trene på en spesiell måte. Da går tiden du kan holde pusten veldig fort opp, så det kom godt med, sier Joner.

Joner tror filmen blir tatt godt mot av publikum. Sjangeren katastrofefilmer fenger.

– Katastrofefilmer er jo populær og det er spennende så se slike filmer, sier han.

Les også: «Bølgen» åpner filmfesten i Haugesund

Kan nå et internasjonalt publikum

Det at filmen er spilt inn i Norge gjør at den oppleves som nært for publikum. Det øker interessen. At scenarioet kan skje, og at en stor del av fjellet kan falle ned, skremmer også, mener skuespilleren.

I disse dager er en i ferd med å fullføre filmen med lydeffekter. I august har den premiere i Norge. Joner ser ikke bort fra at filmen også kan nå et internasjonalt publikum.

– Det vet man egentlig aldri. Det er litt rart med film. Av og til tror man en har en suksess, så har man det ikke, men så blir det plutselig suksess med en liten film, så jeg har sluttet å tenke på slike ting, sier Joner.