NRK Meny
Normal

– Stor kunstnerisk suksess

Festivalsjef for Moldejazz, Hans Olav Solli, gleder seg over at festivalen går med overskudd for første gang på flere år.

MOLDE JAZZFESTIVAL 2016

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner danset og ledet streetparaden i Storgata sammen med festivalsjef Hans-Olav Solli og danserne. Jazzlogen spilte opp i paraden før åpningsseremonien i Alexandraparken.

Foto: NTB scanpix / NTB scanpix

Festivalsjef for Moldejazz, Hans Olav Solli, er en lettet mann lørdag. Han forteller om strålende tilbakemeldinger og høydepunkter på rekke og rad festivaldagene.

Likevel trekker han litt ekstra frem konsertrekken til artist in residence, Ola Kvernberg.

Hans Olav Solli på pressekonferanse

Hans Olav Solli kan senke skuldrene når årets Moldejazz straks er i mål, også økonomisk.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Det har vært helt fantastisk.

Lørdag spilte kvernberg slåtter etter bestefaren sin i Reknesparken sammen med søsteren. Mandag presenterte han verket Mechanical Fair. Han har også hatt en spesialduo sammen med Joshua Redman, og spilt på improvisasjonskveld sammen med flere andre artister.

– Da fungerer det konseptet helt perfekt.

I tillegg skal Kvernberg spille under avslutningskonserten i domkirka.

– Artisten har virkelig fått anledning til å vise alle sider av sitt kunstnerskap. Det har vært et av mange kunstneriske høydepunkt, sier Solli.

Trekker frem torsdagen

Ane Brun Moldejazz

Ane Brun føler seg trygg på scenen i Molde.

Foto: Roar Strøm/NRK

For folkefesten sin del trekker festivalsjefen også frem torsdagen som en flott dag for jazzen.

– Joss Stone og vår egen Ane Brun i finevær i tillegg til Esperanza Spalding var en skikkelig innertier, sier Solli.

Trygge på at de vil nå budsjettert mål

Festivalen fikk et underskudd på vel 3,7 millioner kroner i 2014. Derfor gikk festivalen inn i driftsåret 2015 med et underskudd på 2,36 millioner kroner, og fjorårets festival gikk heller ikke med overskudd. Men i år ser det lysere ut for økonomien.

Publikum Moldejazz

Fornøyde publikummere i strålende solskinn i Molde torsdag.

Foto: Roar Strøm/NRK

– Vi er jo ikke helt ferdig, men inklusive et estimat for dagen i dag, så har vi solgt ca. 25000 billetter. Vi er trygge på at vi vil nå vårt budsjetterte mål som er en halv million, sier festivalsjefen.

Han trekker frem at de også har hatt mange gratiskonserten i løpet av festivalen og at paraden hver dag trekker mye folk.

– Er du en letta festivalsjef?

– Definitivt. Skuldrene får jeg ikke helt på plass før det siste er unnagjort og etter et par dager til, men det er klart at når man er ferdig med de store konsertene på museet så er det helt klart en lettelse, sier han.

Hatt mindre arena på Romsdalsmuseet

Fra i fjor har festivalen fokusert på å presentere artister som de mener har en spesielt høy kvalitet og som er jazzrelaterte.

– Vi har også bygget en arena for fem tusen og ikke ti på Romsdalsmuseet, der vi likevel har ivaretatt å ha en like stor lydproduksjon som før i tillegg til storskjermer, så vi mener vi har en unik opplevelse som du ikke får på en stadionkonsert.

– Når det slår til og det fungerer, og vi går i mål økonomisk, da får vi være et alternativ i stedet for å utfordre stadionkonserter, konkluderer Solli.

Nå skal han kose seg på jobb siste festivaldag.

– Det går an det når man har en så hyggelig jobb som det er å være festivalsjef for Moldejazz i dag.