– Jeg ble fortvilt da de ble sammen igjen

Søsteren til Kirsti Slinning bad henne avslutte forholdet sitt til mannen som når står tiltalt for drapet på Hotell Alexandra i oktober. Hun var redd for hva som kunne skje.

Rettssak Molde

Dette er fra befaringen på rom 411 på Alexandra hotell, rommet der Kirsti Slinning ble drept natt til 12. oktober 2011.

Foto: Terje Reite / NRK

Søsteren til Kirsti Slinning var i dag den første som vitnet i rettssaken mot mannen som står tiltalt for drapet. Kirsti Slinning hadde fortalt henne om en rekke sjalusiepisoder. Søsteren så at Kirsti Slinning ikke hadde det godt i forholdet.

Jeg sa: Vær så snill og gjør det slutt. Dette forholdet er ikke bra for deg, forklare søsteren i retten i dag.

Kirsti Slinning hadde fortalt til søsteren sin at kjæresten kunne bli temmelig sjalu. Hun hadde innsett at han ikke var «mannen i hennes liv», Hun ville ikke basere livet sitt på dette forholdet.

– Han ble sjalu

Også i dag kom det opp en episode fra Countryfestivalen på Skjåk første helgen i juli. Der fikk vennene oppleve hvordan sjalusien til kjæresten slo ut.

– Vi merket det tidlig fredagen da vi kom. Vi skulle ta et gruppebilde. Vi måtte stå tett sammen. Kjæresten likte dårlig at hun ble stående nær en mann. Han gav klar beskjed. Etterpå gikk de inn i hytten de hadde leid for å snakke ut om episoden, kunne vitnet forklare.

– Han fulgte med fra en høyde

Dagen etter dro hele følget til festivalområdet for å høre på konserter. Kirsti Slinnings kjæreste ble imidlertid gående på en høyde i nærheten, der han kunne holde øye med Kirsti Slinnings bevegelser, forklarte et vitne.

– Jeg så han ganske lenge der oppe. Han marsjerte frem og tilbake og holdt øye med oss, forklarte vitnet.

– Ville gjøre det slutt

Kvelden endte med at tiltalte tømte bilen for Kirsti Slinnings ting, og la seg til å sove i bilen i sinne.

Etter episoden bestemte Kirsti seg for å gjøre slutt på forholdet. Hun ville dra hjem til Ålesund mens han skulle fortsette til noen slektninger på Østlandet. Han hadde imidlertid lagt igjen nøklene sine i Ålesund, så de kjørte dit. I forbindelse med dette klarte han å gjøre forholdet god igjen, forklarte vitnet.

– Kunne ikke finne seg i sånt

Kirsti Slinning fortalte om denne episoden til søsteren sin. Og hun gjentok at dette ikke var noe forhold å bygge en fremtid på.

– Hun hadde forklart at hun ikke kunne finne seg i noe sånt mer, fortalte søsteren i retten torsdag.

Forholdet tok imidlertid slutt i september, etter en episode på tiltaltes hjemsted. De var på besøk på en pub, og kom i samtale med noen mennesker som tiltalte kjente. En tidligere kollega fortalte at hun kom med en kommentar overfor tiltalte. Han reagerte med voldsomt sinne, og ville forlate stedet.

– Sjalusien var farlig

Både Kirsti Slinning og kvinnen som var en tidligere kollega ble sittende igjen og var forbauset over tiltaltes oppførsel. Kvelden endte med at tiltalte ble så sint på Kirsti Slinning, at forholdet ble oppløst.

–Jeg var på en måte lettet over at det var slutt mellom dem. Jeg var veldig glad i søstra mi, og jeg mente at sjalusien var farlig, forklarte søsteren.

– Måtte bare gå der ifra

Forholdet var imidlertid over i bare en kort periode. De gjenopptok kontakten, og i oktober skjønte søsteren at Kirsti Slinning kom til å møte tiltalte igjen.

– Hun viste meg bagasjen hun skulle ha med seg oppover. Til slutt spurte jeg om hun virkelig skulle møte ham igjen, eller om hun bare skulle på konferansen. Hun hadde holdt skjult for meg at de hadde gjenopptatt kontakten. Men hun sendte meg et blikk som gjorde at jeg forsto at de var kjærester igjen. Jeg ble fortvilt og måtte bare gå der ifra. Jeg klarte ikke å si god tur engang, sa søsteren i retten fredag.

Ble drept natt til 12. oktober

Kirsti Slinning besøkte tiltalte helgen før konferansen på Hotell Alexandra i Molde. De reiste sammen til Fagforbundets tariffkonferanse mandag 10. oktober. Tiltalte skulle ikke delta på Fagforbundets representantskapsmøte den påfølgende tirsdagen og onsdagen, men ble invitert til å være på Slinnings hotellrom disse dagene.

Under rettssaken har det fremkommet opplysninger om at det bygde seg opp en frustrasjon hos ham i løpet av tirsdag kveld. Han ønsket oppmerksomhet fra kjæresten sin, mens hun var sosial og snakket med mange mennesker tirsdag kveld.

Like rundt midnatt ble det meldt om bråk fra Kirsti Slinnings rom. Hotellpersonellet som kom løpende til fant tiltalte sittende blodig over Kirsti Slinning. En stund etter midnatt ble det konstatert at Kirsti Slinning var død.