NRK Meny

– Slike filmer har stor effekt

Turistnæringen på Sunnmøre stråler over at nok en stor ekstremsportfilm skal spilles inn i regionen. De er overbevist om at det kan trekke flere turister i retning Norge og Sunnmøre.

Tom Anker Skrede

FORNØYD: Tom Anker Skrede tror ekstremsportfilmer kan øke turismen.

Foto: Tore Ellingseter / NRK
gamlem
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Først ble klipp fra Hjørundfjorden og Sunnmørsalpene brukt i «Don't crack under pressure», og nå er det klart at filmskaperne kommer tilbake for å filme nye spektakulære bilder til oppfølgeren.

Tidligere har også andre ekstremsportfilmer brukt Sunnmøre som kulisser i deres produksjoner, og Destinasjon Ålesund og Sunnmøre er strålende fornøyd med at internasjonale filmer blir laget i regionen.

– Det er jo en aksept og en godkjennelse av at området vårt er en fantastisk attraksjon for både de som ønsker å drive ekstremsport, og for dem som ønsker å gå toppturer og kjøre på ski, sier markedssjef i selskapet, Tom Anker Skrede.

Frikjører Karsten Gefle boltrer seg i Sunnmørsalpene

FRIKJØRING: Frikjører Karsten Gefle boltrer seg i Sunnmørsalpene.

Foto: Vegard Breie

Stor effekt for turistnæringen

Han er ikke i tvil om at disse filmene vil ha en positiv effekt for regionen som turistmål.

– «Don't crack under pressure» har vært vist i store deler av Europa, i USA og stort sett overalt der man har interesse for ski og vinter. Det er mange hundre tusen som har fått sett denne filmen og det å få eksponert og vist frem hvordan vår lekegrind ser ut, har kjempestor betydning, mener Anker Skrede.

«Don't crack under pressure» skal ha fylt om lag 900 kinosaler rundt omkring i Europa, og Destinasjon Ålesund og Sunnmøre har fått beskjed fra sine medlemmer om at det merkes.

– Det har en kjempestor verdi og våre medlemmer melder inn at slike filmer har stor effekt, forteller markedssjefen.

Se klipp fra «Don't crack under pressure»:

Don't crack under pressure viser frem Sunnmørsalpene fra sin beste side.

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.