NRK Meny
Normal

– Ekstra skummelt at det er en fra nærmiljøet

Det er en stor lettelse blant befolkningen i Ålesund at en mann er pågrepet for drapet på Anja Weløy Aarseth.

Flere brukere av fjellet Aksla er lettet over at en mann er pågrepet for drapet på Anja Weløy Aarseth.

Kristin Økland og Elise Nedregård er lettet over at en mann er pågrepet. Men det vil ta tid før de klarer å bruke Aksla som før.

Onsdag kveld kom fortsatt en rekke mennesker for å legge blomster på stedet der Anja Weløy Aarseth ble drept. Flere fikk nyheten om pågripelsen mens de var på stedet på Aksla.

–Det er en kjempestor lettelse at noen er pågrepet. Men det vil fortsatt være vanskelig for oss som har brukt fjellet så mye, sier Kristin Økland. Hun er en av mange som bruker området til rekreasjon.

En mann i tjueårene ble pågrepet i Ålesund klokken 17.25. Mannen vil bli siktet for drap, fortalte politiet på en pressekonferanse.

Politiet opplyste om pågripelsen på en pressekonferanse klokka 18.30 onsdag.

– Vanskelige dager

Byfjellet Aksla ligger sentrumsnært, og bebyggelsen ligger tett inn til fjellet. Det er trapper, stier og gangveger i området. Et av Norges mest besøkte turistpunkt, Fjellstua, ligger på den vestligste pynten på fjellet. Mange i Ålesund er blitt skremt av drapet på Anja Weløy Aarseth.

– Dette har vært vanskelige dager. Det har gått innpå oss. Men vi har sett at det er satt mye ressurser inn på å løse saken. Og vi har sett at veldig mange bryr seg. Vi følger at denne saken har kommet svært tett innpå oss. Det har vært skremmende, veldig skremmende, sier Elise Nedregård.

De to jentene har også en venninne som var ute og jogget i det samme området omtrent på det tidspunktet da drapet ble begått.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Kvinne funnet død på Aksla, Ålesund» i nytt vindu

– Kunne vært hvem som helst

– Det har selvsagt vært ekstra tøft for henne. Og vi tenker på at offeret kunne ha vært hvem som helst, sier Kristin Økland.

Mannen som er pågrepet er i 20-årene, og ble pågrepet i ytre bydel i Ålesund. De to jentene på byfjellet Aksla synes det er ekstra skummelt at gjerningsmannen bor i lokalmiljøet.

– Det er også med på å gjøre dette skummelt. Det viser at landet vårt kanskje ikke er så trygt som vi gjerne vil tenke. Vi har opplevd dette området som trygt. Og det er spesielt at det skjer her, sier Elise Nedregård.

Mann pågrepet

Mannen som ble pågrepet har oppholdt seg i dette huset. Her er politiet i aktivitet i området.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

– Dette vil ta tid

Begge to har brukt Aksla som turområde siden de var barn. Nå bruker de området til å gå turer og til å dra på treningsturer.

– Vi kommer ikke til å bruke dette området til trening alene på en stund ennå. Vi må selvfølgelig prøve å ta fjellet vårt tilbake. Men det vil ta en stund, sier Elise Nedregård.

Mannen som er pågrepet er også siktet for ranet på kiosken «Pluto». Dette ranet skjedde like i forkant av at Anja Weløy Aarseth la ut på joggetur.