NRK Meny

– Skulle hatt flere fengselsplasser

Senterpartiets justispolitiske talskvinne Jenny Klinge er kritisk til at regjeringen vil fortsette å leie fengsels-plasser i Nederland til 270 millioner kroner. – Det er nå foreslått å øke bevilgningen med 21 millioner kroner, som følge av at valutakursen har endret seg siden avtalen ble inngått. Bare økningen som følge av endringer i valutakursen kunne tilsvart over 20 fengselsplasser i Norge, sier Klinge. Hun skulle gjerne sett at regjeringen gjorde mer for bedre fengselskapasiteten i Norge.

Jenny Klinge
Foto: Bernt Sønvisen

Siste video/lyd

Innbyggerne på Kleive i Molde kommune frykter ulykker, og kjemper for å få revet ei falleferdig brygge. Kommunen sier det ikke er deres ansvar.
I dag var entreprenørar på synfaring på traseen for Nordøyvegen. Statens vegvesen har utlyst dei første kontraktane, og interessa er stor.
Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.