– Skulle få 30 000 for samleie

Ung kvinne fortalte i tingretten om tilbudene hun fikk fra den overgrepssiktede nordmørsmannen.

Tingretten i Kristiansund

Ei ung kvinne sa i Nordmøre tingrett onsdag at hun ble tilbudt mye penger for å ha sex med den tiltalte 27-åringen.

Foto: Anne-Mari Flatset

– Jeg skulle få 30 000 kroner for et samleie, sa den unge kvinna i Nordmøre tingrett onsdag formiddag. Prosedyrene starter i ettermiddag.

En 27 år gammel nordmøring er tiltalt for seksuelle overgrep mot flere 15 år gamle jenter. Belønningen skulle komme i form av alkohol og tusenlapper, men han betalte aldri.

– Skulle få betaling for sex

I Nordmøre tingrett sa kvinna at de to først snakket sammen på nettstedet Gaysir. Da hun ble spurt om tjenester mot betaling, sa hun ja fordi hun trengte pengene.

I motsetning til flere av de andre som har snakket i retten, var hun over den seksuelle lavalder på 16 år.

Hun sa i retten onsdag at hun skulle få 30 000 kroner for et samleie. Men først måtte hun være med på en test.

Møttes på toalett

I retten sa kvinna at hun møtte mannen på et toalett på et kjøpesenter, men at hun aldri fikk penger fra mannen.

Tidligere i uka innrømmet den tiltalte 27-åringen overgrep mot unge jenter. De yngste var bare 15 år. Dette var jenter han kom i kontakt med på nettet.

Mannen nekter for at han har forstått at noen av jentene var under 16 år. Spørsmålet om aktsomhet er sentralt i rettssaka.

– Har prøvd å fortrenge

I retten sa kvinna at hun ikke husker så mye av det som skjedde. Hun sa at hun var svært redd, og at hun i ettertid har prøvd å fortrenge det hele.

Også ei anna kvinne forklarte seg i retten. Hun sa at det hele var ekkelt og skremmende. Mannen tok kontakt med henne på Gaysir, og hun skulle få penger for å utføre seksuelle handlinger.

Kvinna sa i retten at 27-åringen etterpå sendte en tekstmelding til henne om at hun hadde blitt lurt, og at han hadde filmet henne underveis.