NRK Meny
Normal

– Skremmende at voksne folk ikke hjelper

18 år gamle Victoria Grøtting fra Kristiansund flyttet til Trondheim for å slippe mobbingen. I påsken opplevde hun på nytt å bli trakassert i hjembyen.

Svarte mobberne

Victoria Grøtting fra Kristiansund, flyttet til Sør-Trøndelag for å slippe mobbingen på skolen. Hun mener mobbernes foreldre må ta tak i problemet.

Foto: Privat

Victoria Grøtting (18) fra Kristiansund har opplevd mobbing og trakassering i hverdagen siden hun gikk i 5. klasse. Derfor flyttet hun til Malvik, utenfor Trondheim, der hun går siste året på videregående skole.

Men selv om hun byttet skole, hindret ikke det mobberne å ta kontakt med henne på andre måter. I januar i år gikk hun hardt ut på sosiale medier etter at hun hadde fått en telefonoppringing fra et skjult nummer der hun ble bedt om å ta livet av seg selv.

I påsken har Victoria Grøtting vært hjemme i Kristiansund, og da opplevde hun på nytt å bli mobbet og trakassert, melder Nettavisen, Side2.

– Jeg skulle bare innom en frisørsalong. Da ble jeg dyttet, spyttet på og fikk kommentarer som «Synd at du ikke har hengt deg ennå» og «Vi kan gjerne hjelpe deg å hoppe fra broen i kveld», sier Grøtting.

Skremt av hendelsen

Hun forteller til Nettavisen at hun fortsatt er satt ut av episoden.

– Det som skremmer meg mest er at folk rundt ikke stopper og forsøker å hjelpe. Det var voksne folk til stede som bare smilte og gikk videre.

I Elevundersøkelsen 2015 svarte omtrent 16.500 barn at de blir mobbet to til tre ganger i måneden eller mer.

Victoria Grøtting mener det er viktig å ta tak i problematikken tidlig, og sier mobbernes foreldre har ansvar.

– Skolen har ansvaret for det som skjer på skolen, men det grunnleggende ansvaret kommer hjemmefra. Det handler om grensesetting, sier hun til Nettavisen.